Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk spor tarihinin en büyük sözleşmesi : Alperen Şengün

Amerikan Basketbol Ligi (NBA)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Houston Rockets, milli basketbolcu Alperen Şengün ile beş yıl geçerli olacak 185 milyon dolarlık (6 milyar 336 milyon lira) bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşme, Türk spor tarihinde imzalanan en büyük sözleşme olma özelliği taşıyor.

Önceki rekor, Temmuz 2015’te NBA oyuncusu Ömer Aşık’ın New Orleans Pelicans ile imzaladığı 60 milyon dolarlık (o dönemde 159 milyon lira) sözleşme ile elde edilmişti.

ESPN’in haberine göre, Alperen Şengün’ün sözleşmesinin son senesinde oyuncu opsiyonu bulunuyor. Bu, beşinci yılın sonunda sözleşmenin devam etmesinin Alperen’in kararına bağlı olduğu anlamına geliyor.

22 yaşındaki Alperen Şengün, geçen sezon Houston Rockets ile maç başına 21,3 sayı, 9,3 ribaund ve 5 asist ortalamaları tutturmuştu. Ayrıca, normal sezon için verilen ‘En çok gelişme gösteren oyuncu’ ödülünde üçüncü sırada yer aldı.

Alperen, 2021 NBA draftında Oklahoma City Thunder tarafından 16. sıradan seçilmiş ve aynı gece takasla Houston Rockets’a transfer edilmişti. Milli basketbolcu, bu yıl 24 Ekim’de Houston Rockets ile NBA’deki dördüncü sezonuna başlayacak.