Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye İşçi Partisi adalet için Hatay’dan Ankara’ya yürüme kararı aldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP)

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmasına karşı protesto hareketinin başlatılması kararı aldı. Erkan Baş TELE 1’de  Gökmen Karadağ’ın sunduğu programda, Can Atalay’ın adaletsizliğe maruz kaldığını ve hakkını savunmak için mücadele ettiklerini belirtti.
Baş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz şekilde hapiste tutulduğuna dikkat çekerek, Atalay tahliye edilmediği takdirde TBMM’nin açılacağı 1 Ekim tarihinde Hatay’da olacaklarını ve Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını duyurdu.
Baş, “Can Atalay, hapishanede dahi olsa halkın sesi olmaya devam ediyor ve mücadele ediyor. Bu hukuksuzlukları kabul etmiyor ve sessiz kalmayacak.” dedi.
TİP lideri  Erkan Baş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın adalet mücadelesinin, sadece TİP üyeleri ve Hataylılar için değil, Türkiye’de adaletin savunucuları için de bir sembol haline geldiğini söyledi.

Daha önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde  milletvekilleri ve partililer 15  Haziran 2017 tarihinde MİT’e ait  TIR’ların görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği suçlamasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yirmi beş yıl hapis cezası alması ve tutuklanmasına  tepki olarak Adalet pankartı ile Ankara’dan İstanbul’a yürümüştü.  9 Temmuz 2017’de İstanbulMaltepe’de sonlanmıştı. Toplam  420 Kilometrelik yolu 25 günde yürüyen Adalet arayışçılarının yürüyüşü dünya genelinde ses getirmişti. Yürüyüşe çok sayıda sivil toplum örgütü de destek vermişti.

Adalet Yürüyüşü bittikten sonra yürüyüşle ilgili iki kitap yayımlandı. Ayrıca CHP tarafından “toplumun her kesiminden çok önemli çağrılar geldiği” söylenerek 26-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çanakkale’de “Adalet Kurultayı” düzenlenmişti. (Sinan Seyfettinoğlu)