Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Şampiyonu Hatay’dan

2024 Arzum Türkiye kadınlar

2024 Arzum Türkiye kadınlar Satranç şampiyonasında Antakya Satranç Kulübü sporcusu Elif Zeren Yıldız Türkiye birincisi oldu.

“8 Mart Dünya Kadınlar günü” dolaysıyla Türkiye Satranç federasyonunca geçtiğimiz hafta içinde Gaziantep(‘te düzenlenen “2024 Arzum Türkiye kadınlar şampiyonası” yapıldı.
73 kadın sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye birinciliğini Satranç öğretmeni Kemal Nurlu’nun yönetimindeki Antakya Satranç kulübü sporcusu Elif Zeren Yıldız  kazandı.
Gaziantep Şehitkamil belediyesi spor salonunda 3 Mart’ta başlayıp 9 Mart Cumartesi günü sona eren Türkiye kadınlar satranç şampiyonasında :

1.liği: Antakyalı ELİF ZEREN YILDIZ
2.ligi:İstanbul’dan Sude Hereklioğlu
3.lüğü:Kayseri’den Ceren Tırpan
4.lüğü İstanbul’dan Yulia Gökbulut kazandı

Türkiye Satranç Federasyonu WEB sitesinde şampiyona ile ilgili şu bilgiler yer aldı:

“Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi!” mottosunda Federasyonumuz tarafından Arzum sponsorluğu ve Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada bu yıl şampiyon WCM Elif Zeren Yıldız, ikinci WFM Sude Hereklioğlu, üçüncü WCM Ceren Tırpan ve WFM Yulia Gökbulut oldu.
16 yıldır Arzum sponsorluğu ile düzenlediğimiz Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içine alan 3-9 Mart 2024 tarihleri arasında Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Şampiyonada, 9 tur boyunca sporcularımız şampiyonluk için mücadele etti.
Şampiyonanın ödül töreninde konuşma yapan Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, “Arzum olarak kadınlarımıza her alanda öncelik veren, iş hayatında, toplumda ve sporda öne çıkması için çalışan bir markayız. Bu anlamda şirketimizdeki çalışan ve yönetici pozisyonundaki kadın sayısı her geçen gün artarken, kadınların toplumumuzda eşit ve güçlü bir şekilde yer alması adına birçok projeye imza atıyoruz. “derken
Türkiye Satranç federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da şunları söyledi:
“Türkiye satrançta yeni başarı hikayeleri ile yola devam ediyor. Genç yıldızlarımız ilham veren başarılara imza atıyor. Ediz Gürel, 15 yaşında 15’inci GM’miz oldu. Şu an Türkiye’nin en genç büyükustası. Gülenay Aydın WIM (Kadın Uluslararası Usta) oldu ve ilk WGM (Kadın Büyükusta) normunu da aldı. Kısa sürede satranç kadınlarda da yeni ustalarla yoluna devam edecek. Satranç eşitlikçi bir spor, kadınıyla, erkeğiyle bir bütün. Kadın lisanslı sporcu sayısında da lideriz. Ancak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu ilgi ve sevgiden mutluyuz. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de içine alan haftada yaptığımız Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamızı, 16 yıldır Arzum ile hayata geçiriyoruz. Bu çok anlamlı bir işbirliği ve daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz. Satranç çok özel bir spor, bu sporla tanışan genç kızlarımız hedeflerini büyütüyor. İnanıyoruz ki ülkemiz satrançla tanışan kadınlarımızın enerjisi ile çok daha iyi noktalara gelecektir. Biz Arzum’la birlikte bunun için çalışıyoruz. 16 yıldır aralıksız şampiyonamıza destek veren Arzum’a ve bu yıl bizlere ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. 2024 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamıza katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türk satrancı siz değerli sporcularımızla daha güçlü bir geleceğe ilerliyor.”
“Kadınlarımızın satrançta gösterdiği başarılar bizleri ayrıca gururlandırıyor”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da yaptığı değerlendirmede, Şehitkamil Belediyesi olarak, 2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na ev sahipliğini yapmış olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade ederek,Turnuvada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcuları tebrik ettiğini söyledi. (Adil Yeşildağ)