İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Türkiye ile Suriye arasındaki ticari ilişkiler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, Suriye’deki değişen rejim karşısında Türk firmalarının ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi ve ülke ekonomisine katkılarının korunması için Ticaret Bakanlığı’na iletilen taleplerin dikkate alındığını vurguladı.
Yeni ticari yol haritası oluşturuldu
Türkiye ile Suriye arasındaki mevcut ekonomik durumun yanı sıra ticari ilişkilerde atılacak adımların ve gümrük süreçlerinin ele alındığını belirten Yılmaz, “Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki döneme yönelik yeni bir yol haritası belirledi. Sınır hattında yer alan şehrimizin bu süreçten en etkin şekilde faydalanmasını temenni ediyoruz” dedi.
İTSO olarak bölgedeki iş insanlarının sorunlarını ilgili makamlara iletmeye devam ettiklerini dile getiren Yılmaz, özellikle lojistik, sınır ticareti ve gümrük işlemleri konularında çözüm odaklı adımların önemine dikkat çekti.
Hatay’ın ticaretteki rolü güçlenecek
Hatay’ın sınır ticaretindeki stratejik konumuna vurgu yapan Yılmaz, yeni yol haritasının bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade ederek, “İş dünyamızın beklentileri doğrultusunda atılacak adımlarla ticari faaliyetlerimizin daha sürdürülebilir hale gelmesini umuyoruz” diye konuştu.
Yeni süreçte, Türkiye-Suriye ticaretinde karşılıklı iş birliklerinin artırılması ve sınır kapılarındaki ticari akışın daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.