Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, yeni üretim rekorunu kırdı

Tarım ve Orman Bakanı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin bitkisel üretiminde muazzam bir başarıya imza attı. Yumaklı, ülkede bitkisel üretimde 137 milyon tonla yeni bir rekorun kırıldığını duyurdu. Bu görkemli başarı, çiftçilerin ekonomik kazanç sağlayacakları bir üretim modelinin temelini oluşturmayı amaçladıklarını da gösterdi.
Yumaklı, tarıma dayalı hibe destekli yatırımların arttığını ve bu desteklerin üreticilere sürdürülebilir bir üretim yapmalarında yardımcı olacağını belirtti. Yatırımlar için üst limitlerin çeşitli kategorilerde 2 ila 3 katına kadar artırıldığını vurguladı.
Tarım alanında elde edilen bu rekor üretimle ilgili olarak TÜİK’in istatistiklerine de değinen Bakan Yumaklı, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 10,3, sebzelerde ve meyvelerde yüzde 0,6, içecek ve baharat bitkilerinde ise yüzde 2,3’lük artışın kaydedildiğini aktardı. Bu muazzam başarıyla ulaşılan 137 milyon ton üretimin, ülke açısından bitkisel üretimde yeni bir rekor olduğunu ve tüm üreticilere teşekkür ettiğini dile getirdi.
Bakan Yumaklı, çiftçileri belli bir ürünü üretmeye zorlamayacaklarını vurgulayarak, ekonomik kazanç sağlayacak ve ülkemizin gıda arz güvenliğini tehdit etmeyecek bir üretim desenini destekleyeceklerini açıkladı. – Yusuf Cemil Karaçay-