Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de 20.000 Diş Hekimi işsiz!

Sağlık Bakanlığı, 2024 yılının ilk defa ve yeniden atama Diş Hekimi kadro sayısını 286 kişi olarak duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı, 2024 yılının

Sağlık Hizmetleri Sendikası Başkanı Özlem Akarken, “Atama bekleyen 20.000’e yakın hekimimiz bulunuyor. En az 1.000 atama olur diye öngörüyorduk. 286 kişinin ataması şaka gibi. Ağız Diş Sağlık Merkezleri personel yetersizliği ile beraber malzeme yetersizliği yaşıyor. Vatandaşımız da çözümü özel kliniklerde arıyor. Ülkemizde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti’nin etkili ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için, nüfusa dayalı diş hekimi planlaması ve ataması yapılmalıdır” dedi.

Sağlık Bakanlığı, 2024 yılının ilk defa ve yeniden atama Diş Hekimi kadro sayısını açıkladı. Atama bekleyenler açısından tam bir hayal kırıklığı yaşandı. En az 1.000 kişinin atanacağı beklentisine karşın 286 kişinin atamasının yapılması derin üzüntüye neden oldu.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken, hayal kırıklığı sonrası tepkilerini şöyle aktardı:

“Atama bekleyen diş hekimlerinden en az 1.000 diş hekimimiz atanma umuduyla bekliyorlardı. Maalesef sayı 286 kişi olarak listeye yansıdı. Öğretim görevlisi ve eğitim hastanesi bile olmadan, sürekli yenisi açılan diş hekimliği fakültelerinden her yıl binlerce diş hekimi mezun edilmesi sonucu, 20.000’e yakın atama bekleyen diş hekimi ile hekim enflasyonu meydana gelmişken, bu açıklanan 286 adet kadro Sağlık Bakanlığı Adalet Bakanlığı için toplum sağlığımız ve atama bekleyen hekimler için acı bir tasarruf oldu. Üstelik açılan kadroların içinde Adalet Bakanlığı’na bağlı cezaevleri de var” Ve biz yine tüm bu zorlukları gülümseyerek aşacağız..” – Adil Yeşildağ –