Türkiye’de dernek sayısı yüz bini geçti

Türkiye genelinde faal olarak faaliyet gösteren dernek sayısı Eylül ayı itibarıyla 100 bin 943’e ulaştı. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ülkedeki derneklerin büyük bir kısmını yöre ve hemşehri dernekleri oluşturuyor. Derneklerin %38,4’ü ise mesleki ve sosyal dayanışma alanında yoğunlaşıyor. Hayvansever dernekleri de kayıtlarda dikkat çeken diğer dernekler arasında yer alıyor. En fazla dernek İstanbul, Ankara […]

Türkiye genelinde faal olarak faaliyet gösteren dernek sayısı Eylül ayı itibarıyla 100 bin 943’e ulaştı. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ülkedeki derneklerin büyük bir kısmını yöre ve hemşehri dernekleri oluşturuyor. Derneklerin %38,4’ü ise mesleki ve sosyal dayanışma alanında yoğunlaşıyor. Hayvansever dernekleri de kayıtlarda dikkat çeken diğer dernekler arasında yer alıyor.

En fazla dernek İstanbul, Ankara ve İzmir’de kurulurken, yeni kurulan vakıf sayısı ise 6 bin 147 olarak kayıtlara geçti. Bu yeni vakıfların büyük çoğunluğu eğitim ve sosyal yardım alanında faaliyet gösteriyor.

İlginç Dernek İsimleri Dikkat Çekiyor

Türkiye’de faaliyet gösteren bazı dernek isimleri ise dikkat çekiyor. Dernek kayıtlarında, “Aklını Oynatanlar”, “Bekar Danışmanlığı”, “Çalçene Nargile Sevenler”, “Şekilsiz Fikirler”, “Esmiyor”, “Tanısan Seversin”, “Kampüs Geyikleri” ve “Uluslar Arası Birbirini Sevenler” gibi ilginç isimler yer alıyor.

Kayıtlara geçen diğer dikkat çekici dernek isimleri arasında şunlar bulunuyor: “Bir Ömürlük Misafir”, “Muhtar Azalarına Hizmet”, “Afrodisiası Sevenler”, “Dönek Güvercin Sevenler”, “Bir Paket Mutluluk”, “Dümtek Şenlik Var”, “Babalar ve Çocuklar”, “Emanetine Sahip Çık”, “Dün Gün Yarın”, “Huzuru Sevenler”, “Şey Bilardo Sevenler”, “Kıtlama Şekerle Çay İçmeyi Sevenler”, “Hamurcu Dayı Sevenler”, “Köyünü Özleyenler”, ve “Ötücü ve Uçucu Kuşları Yetiştirenler.”

Türkiye genelindeki bu çeşitlilik, dernekler aracılığıyla toplumun farklı alanlardaki ilgi ve ihtiyaçlarının yansıtıldığını ortaya koyuyor.

Exit mobile version