Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de en çok aranan meslekler

İŞKUR’un yayımladığı 2024 yılının

İŞKUR’un yayımladığı 2024 yılının ikinci çeyreğine ait “Açık İş İstatistikleri Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye’de en çok aranan meslekler ve sektörel durumlar netlik kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, 17 bin 181 işletme ile yapılan görüşmeler sonucunda 270 bin 761 açık iş tespit edildi.

En yüksek açık iş oranı yüzde 2,9 ile “Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri” sektöründe görülürken, bu sektörde en fazla talep edilen meslekler servis elemanı (garson), kat hizmetleri elemanı, mutfak görevlisi, servis komisi ve bulaşıkçı (stevard) olarak belirlendi. “İmalat” sektöründe ise en çok aranan meslekler makineci (dikiş), konfeksiyon işçisi, metal işleri seri üretim tezgah işçisi, gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı) ve ayakkabı imalatçısı (montaj) olarak sıralandı. “Kültür, Sanat Eğlence, Dinlence ve Spor” sektöründe ise servis elemanı (garson), temizlik görevlisi, antrenör (spor eğitmeni), fitness eğitmeni ve belletici meslekleri en çok talep edilen pozisyonlar arasında yer aldı.

Araştırmada dikkat çeken diğer meslekler arasında konfeksiyon işçisi, satış danışmanı/uzmanı yardımcısı, depo işçisi (elleçleme), gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı), beden işçisi (taşıma, yükleme-boşaltma), ön muhasebeci ve metal işleri seri üretim tezgah işçisi gibi pozisyonlar bulunuyor. ( Yusuf Cemil Karaçay)