Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Şampiyon Oldu, Suriye’yi Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Abdurrahman Ehşeni, katıldığı Kick

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Abdurrahman Ehşeni, katıldığı Kick Boks turnuvasında kazandığı kemeriyle dikkatleri üzerine çekti. 13 yaşındaki Abdurrahman, Türkiye’de geçirdiği 8 yılın ardından, kazandığı şampiyonlukla ülkesine dönmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı. Babası Ahmet Ehşeni’nin kick boks antrenörlüğü yapması sayesinde, dövüş sporlarına ilgi duyan genç sporcu, şampiyonluk hedefiyle ilerlemeye devam ediyor.

Baba ve Oğul, Türk Misafirperverliğine Minnettar

Suriye’nin Şam kentinden gelen ve 2017 yılında Türkiye’ye sığınan Ahmet Ehşeni ile oğlu Abdurrahman, Bursa’da 5 yıl boyunca yaşamış ve burada dövüş sporlarıyla ilgilenmişlerdi. Babası Ahmet Ehşeni, kick boks ve muay thai antrenörlüğü yaparken, oğlu Abdurrahman da spor hayatına atıldı. 4 yıl boyunca okul eğitimi alan Abdurrahman, babasından aldığı derslerle geçtiğimiz yıl düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda ikinci olarak kemerin sahibi oldu. Hedefi, 2 ay sonra yapılacak olan bir sonraki dünya şampiyonasında birinci olarak, Suriye’yi dünya arenasında temsil etmek.

Suriye’ye Dönüş ve Ramazan Bayramı Heyecanı

Ramazan ayında Türkiye’de sahur yapan baba ve oğul, iftarlarını Suriye’nin Şam kentinde, 5 yıldır görmedikleri aileleriyle birlikte açacaklar. Ahmet Ehşeni, duygularını şu şekilde dile getirdi: “Suriye’de ailemiz bizi bekliyor. Onları 5 yıldır görmedik. Şimdi onlarla Ramazan ayını ve Ramazan Bayramı’nı geçireceğiz. Türkiye’de çok iyi insanlar tanıdık, Türk milletine teşekkür ederiz. Burada bizleri misafir ettiler. Biz de Şam’da onları misafir etmek istiyoruz.”

Abdurrahman’ın Şampiyonluk Hedefi: “Suriye’yi Temsil Edeceğim”

Genç sporcu Abdurrahman Ehşeni, hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “Türkiye’de 8 yıldır yaşıyorum, burada çok güzel arkadaşlar edindim. Bir yıl önce dünya şampiyonasında ikinci oldum ve kemeri kazandım. Şimdi, 2 ay sonra yapılacak olan dünya şampiyonasında birinci olmak ve Suriye’yi temsil etmek istiyorum. Kick boks çok güzel bir spor, herkese tavsiye ediyorum.”