Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’deki 3 gastronomi kentinden

Afyonkarahisar’da Başladı Hatay, Gaziantep

Afyonkarahisar’da Başladı

Hatay, Gaziantep ve Afyonkarahisar… Bu üç kent, bugünlerde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) turizme yeni bir ivme kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gastronomi Treni kapsamında gündemde.

İlk olarak 2015’te Gaziantep, UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilirken, 2017’de Hatay, 2019’da Afyonkarahisar bu listeye dahil oldu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) turizme yeni bir ivme kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gastronomi Treni ise bu süreci omuzlamayı ve kentlere destek vermeyi sürdürüyor.

Gastronomi kentleri kapsamında başlatılan proje, ilk seferine, 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında Afyonkarahisar’da başladı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu konuda şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin her köşesinde, bölgesinde, yöresinde, o bölgeye, o yöreye özel, o bölgeden başka bir yerde bulunmayacak lezzetler, tatlar keşfediyoruz. Biz de TÜRSAB olarak, elimizden geldiği kadar her bölgeye yetişerek oralardaki ürünleri tanıtmaya çalışıyoruz.

Gastronomi deyince akla sadece yiyecek, içecek geliyor, karın doyurmak geliyor. Gastronomi, çok geniş ve çok derin bir alan. Bizim de keşfedecek çok şeyimiz var. Türkiye olarak, Osmanlı topraklarının genişliğinden gelen bir saray mutfağımız var. Türkiye’de bir araştırmaya göre, ülkemizde 2 bin 200’ün üzerinde yerel lezzet ve yiyecek, içecek olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bunları mümkün olduğu kadar fazla değerlendirmemiz gerekiyor.”

Gastronomi Treni, Afyonkarahisar’dan başlayan ilk seferle, Türkiye’de ilk kez yolcularına hareket halinde yöresel lezzet yolculuğu imkanı sundu.

Tamer Yazar