Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’den Lübnan’a seyahat uyarısı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki mevcut güvenlik durumunu gerekçe göstererek Türk vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bakanlık, Lübnan’daki vatandaşlarına da ülkeden mümkünse ayrılmaları tavsiyesinde bulundu.

Açıklamada, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün 30 Temmuz’da İsrail ordusunun Beyrut’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği, ayrıca Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin 31 Temmuz’da Tahran’da suikasta uğradığı belirtildi. Bu gelişmeler ışığında Lübnan’daki güvenlik durumunun hızla bozulabileceği ifade edildi.

Türk vatandaşlarının, elzem olmadıkça Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları önerildi. Lübnan’da bulunan vatandaşların ise tedbirli olmaları, özellikle Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri ve ülkeyi terk etmeleri tavsiye edildi. Ticari uçuşların devam ettiği belirtilerek, Lübnan’dan ayrılmaları gereken vatandaşların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiği vurgulandı.

Bakanlık ayrıca gelişmeleri resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip etmenin yararlı olacağını belirtti. Acil durumlar için Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’nin telefon numarası da duyuruldu. – Mehmet Durmaz-