Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin Yat Limanı Kapasitesi Yüzde 194 Arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin yat limanı kapasitesini yüzde 194 artırarak 25 bin 38’e çıkardıklarını belirtti. Türkiye, deniz turizminde önemli bir destinasyon haline geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin yat limanı kapasitesindeki önemli artışa dikkat çekti. 2002 yılında 8 bin 500 olan yat limanı kapasitesini, yapılan yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38’e ulaştırdıklarını belirtti. Uraloğlu, Türkiye’nin hem yerli hem de yabancı tekneler için çekim merkezi olduğunu vurguladı.

Deniz Turizmine İlgi Arttı

Uraloğlu, deniz turizminin yükselişe geçtiğini ve Türkiye’nin yat turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Coğrafi konumu ve iklimiyle dikkat çeken Türkiye, yatların seyir rotalarında yer alıyor ve bu durum, özellikle kıyı kentlerinde daha fazla yat limanı ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Yat Limanı Kapasitesinde Önemli Artış

Bakan Uraloğlu, yat limanı sayısının 2002’de 41 iken, son dönemde açılan İzmir Yeni Foça Yat Limanı ile birlikte 63’e çıktığını ifade etti. Tekne bağlama kapasitesinin ise 25 bin 38’e yükseldiğini belirten Uraloğlu, yeni projelerle bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Projeler Yolda

Uraloğlu, Muğla, Antalya, İstanbul ve Tekirdağ gibi önemli turizm bölgelerinde yeni yat limanı projelerinin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca İzmir, Mersin, Çanakkale gibi illerde de yat limanı kapasitelerini artıracak planlamaların sürdüğünü belirtti. Yeni yatırımlarla birlikte Türkiye’nin yat limanı sayısının 74’e, tekne bağlama kapasitesinin ise 29 bin 29’a çıkarılacağını müjdeledi.