Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turnuvaya hazırlanan öğrenciler

İSTE’den destek aldı İSTE

İSTE’den destek aldı

İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kaan Baltacıoğlu, “Bilim Kahramanları Buluşuyor” programı kapsamında, Karaağaç Hayriye Can Kireççi Ortaokulu öğrencileriyle danışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Karaağaç Hayriye Can Kireççi Ortaokulu öğrencileri, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 2022-2023 Bilim Kahramanları Buluşuyor/ First Lego League Challenge Super Powered sezonuna Okul Müdürü Zafer Kanıbir, Matematik Öğretmeni Muhammet Alper İşlek ve Bahçeşehir Koleji Robotik Kodlama Öğretmeni Mahmut Reyhani rehberliğinde hazırlanıyor.

Bilim Kahramanları Derneği ile FİBA Yenilenebilir Enerji Holding’in destekleriyle turnuvaya hazırlanan öğrenciler, proje fikirleri ile ilgili olarak, İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kaan Baltacıoğlu’yla, bir danışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları konulu turnuva için hazırlanan öğrenciler, projeleri ile ilgili sorularına bu görüşme kapsamında cevap aradı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, miniklerin, kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlamayı hedefleyen Bilim Kahramanları Buluşuyor Turnuvası’na İskenderun’dan bir ekibin de katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi:

“Dünyada 100 ülkeden katılımın olduğu bilimsel içerikli uluslararası bir turnuvaya dahil olmak, öğrenciler için ufuk açıcı. Öğrencilere gönüllü koçluk ve danışmanlık yapan tüm hocalarımızın emekleri ise çok kıymetli. Böyle girişimleri, aydınlık geleceğimizi inşa etmeye birer katkı olarak yaklaşmak gerek. Öğrencilerimize, turnuvada başarı diliyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, Okul Müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir eğitimci olarak teşekkür ediyorum.” -Haber/Mehmet Durmaz-