Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turunçlu muhtarlığının…

Hanna Deresi ıslahı için başvurusuna DSİ yanıtı: Adres: Hatay BŞB!

Hanna Deresi ıslahı için başvurusuna DSİ yanıtı:

Adres: Hatay BŞB!

Defne ilçesinin içinden geçen Hanna Deresi’nin, yol açtığı taşkınlar nedeniyle ıslah edilmesiyle ilgili mahalle muhtarlığının isteğine DSİ’den yanıt geldi. DSİ yanıtında, çözüm adresi olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi gösterildi. Turunçlu Mahallesi Muhtarı Muhsin Demirel, geçtiğimiz ay içinde, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü 63. Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Turunçlu Muhtarı’na önceki gün gönderilen DSİ yanıtı şöyle:
“Kurumumuza yapmış olduğunuz 17.10. 2019 tarih ve 112725 nolu başvurunuzda, bahse konu olan Hanna Deresi ile ilgili taleplerinizin değerlendirilmesi istenilmektedir. Konu incelenmiştir. Şube Müdürlüğümüz; kontrollük sınırları içerisinde ıslah yapım çalışmaları devam eden Hanna Deresi’nde, 2014 yılında aşırı yağışlar neticesinde meydana gelen taşkınlar sonucunda, nehrin Asi Nehri’ne mansaplandığı noktadan (Km: 0+000’dan) başlayarak membaya doğru Km: 1+681’e kadar olan sağ ve sol sahilinde hasarlar meydana gelmiş, bahse konu olan kısımlardaki hasarlı yerlerin yeniden onarılması için tespitler yapılmış ve bu tespitler doğrultusunda talepte bulunduğunuz onarım gereken kısımların da bulunduğu büyük bir bölümünün imalatları gerçekleştirilmiş olup; kalan kısımların bakım onarım çalışmaları ve idari imkanlarımız ölçüsünde ve ödenek dahilinde, ihale yapmak suretiyle gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu Hanna Dere güzergahındaki ıslah çalışmalarımız Antakya-Samandağ Çevre Yolu köprüsüne (Km: 4+000’a kadar) tamamlanmıştır. Islah çalışmalarımız yatırım programı içerisinde ve ödenek çıkması halinde belirlenen noktalara kadar devam edecek bilahare imalat ihalesi yapılacak ve talepler değerlendirilecektir. Kurumumuz tarafında taşkınlarla mücadele etmek maksadıyla, derelerdeki ıslah çalışmalarının uygulama esnasında azami itina ve özen gösterilmekte, imalat esnasında yerleşim yerlerinde ihtiyaç, talep ve mağduriyetlerin giderilmesine önem verilmekte, diğer kurumlar, ilgili belediyeler ve muhtarlıklar ile koordineli çalışmaya özen gösterilmektedir.
Buna mukabil; başvurunuzda bahse konu olan dere kenarında koruyucu tedbirlerin alınması gerekliliği konusu uygun mutaala edilmiş olup, ödenekler elverdiğince, korkuluk imalatları gerçekleştirilecektir. Ancak; dere kenarındaki işletme yolunun muhtelif kısımlarda ilgili belediye tarafından yükseltilerek, aynı zamanda vatandaşlar tarafından araç geçiş yolu olarak kullanılmakta olduğundan, başvurunuzdaki korkuluk yapılması isteğinizin geçici koruyucu tedbir olarak taşıt korkuluğu (bariyer) yapılması ve dere temizliği talebinizin, ilgili belediye tarafından karşılanması uygun olacaktır.” -Cemil Yıldız-