Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUSAŞ Genel Müdürü kimdir? TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ve beraberindeki heyet ile TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısı sonrası İstanbul’daki SAHA EXPO’dan ayrılarak Ankara’ya doğru yola çıktı. TUSAŞ Genel Müdürü kimdir? TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu kimdir? İşte detaylar…

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu Kimdir?

Dr. Mehmet Demiroğlu, havacılık ve savunma sanayii alanında önemli bir kariyere sahip mühendis ve yöneticidir. Eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak tamamlayan Demiroğlu, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Rensselaer Polytechnic Institute’ta yapmıştır.
Demiroğlu’nun kariyeri, Eskişehir Hava İkmal Merkezi’nde başladı. Daha sonra, Advanced Innovative Technologies şirketinde Proje Mühendisi olarak görev yaptı. 2001-2004 yılları arasında Pro/Solutions International’da Proje Yöneticisi olarak çalıştı.
GE Global Research Center’da Tasarım Mühendisi olarak görev yapan Demiroğlu, GE Energy Storage ve GE Energy’de çeşitli mühendislik pozisyonlarında bulundu. 2012 yılında GRTC adlı şirketi kurarak burada Genel Müdür olarak görev yaptı.
Dr. Demiroğlu, kariyerinde önemli savunma sanayii projelerinde de yer aldı. BMC Power’da Ar-Ge Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Ayrıca TEI’de Turboşaft Program Direktörlüğü ve Ar-Ge Direktörlüğü gibi görevler üstlendi.
2021-2022 yıllarında TUSAŞ Akademi Başkanı olarak görev yapan Demiroğlu, savunma sanayiinde eğitim ve gelişim projelerine liderlik etti.

TUSAŞ Genel Müdürlüğü Nerede?

11 Haziran 2024 tarihinde TUSAŞ Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü olarak atandı. Mehmet Demiroğlu, TUSAŞ’taki liderliğiyle Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayiindeki projelerine yön vermektedir.
TUSAŞ tesislerine yönelik saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Mehmet Demiroğlu İstanbul’daki SAHA EXPO fuarından ayrılarak Ankara’ya gitmek üzere yola çıktılar. Bu hareket, saldırının ardından savunma sanayiine verilen önemin bir göstergesi olarak değerlendirildi.