Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUSAŞ saldırısı araştırılma önerisine AKP ve MHP ‘ den ret

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından TUSAŞ’a yönelik saldırının tüm yönleriyle araştırılması için sunulan öneri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedildi.

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, öneri üzerine yaptığı konuşmada saldırının zamanlamasına dikkat çekti. Ünver, güvenlik boyutuyla ele almanın yetersiz kalacağını belirterek, “Saldırının zamanlamasının manidarlığı ortadadır. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler, güvenlik ve istihbarat birimlerimizin daha dikkatli olmasını gerektirmekteydi” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, barış için gerekenlerin yapılması gerektiğini vurguladı ve “Birileri buna engel olmak istiyorsa, sıkılı yumruklarla tokalaşılmaz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DEVA) İzmir Milletvekili İbrahim Akın ise, bu meselenin Türkiye halklarının sorunu olduğunu belirtti ve “Demokratik siyasetin önünün açılması lazım” dedi.

TUSAŞ’a Saldırı
TUSAŞ’ın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine, 15:30 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Giriş kapısındaki patlamanın ardından silah sesleri duyuldu. Personel güvenlik nedeniyle sığınaklara yönlendirildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiğini ve 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, iki saldırganın da öldürüldüğünü duyurdu. Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.