Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuzda Tavuk’tan Kırıkhan Ciğeri’ne

Yöresel seçme yemekleri resmi

Yöresel seçme yemekleri resmi geçidi

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hatay’da düzenlenen etkinlik programı, bugün ve yarın oldukça dolu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Hatay’ın ilçelerinde gerçekleştirilen renkli etkinliklerle, kent mutfağının ‘gastronomi’ etiketli zengin yemekleri bir kez daha sofraları şenlendiriyor.

-GASTRO TURİZM-

Bu haftanın önemine işaret eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, geleneksel / yöresel değerlerin stratejik gücüne ve tanıtımdaki etkisine dair şunları söyledi:

“Gastro-Kültür, Gastro-Turizm, Gastro-Diplomasi gibi birçok yeni terim, mutfağın başlı başına bir güç haline geldiğinin kanıtı. Bilhassa Gastro-Diplomasi, devletlerin yumuşak güç unsurları içinde baş sıralarda. O yüzden, metropollerde art arda açılan etnik restoranlar, alelade bir yeme-içme mekanından ziyade, dalgalanan ülke bayraklarıdır. Etnik bir restoranın kapısından girdiğimizde, karşılaştıklarımız; masa, sandalye ya da iç dekorasyondan çok daha fazlası. O kapı, bir coğrafyaya, medeniyete, ekolojiye, gelenek, görenek ve inanca da açılıyor.”

-İLÇELERDE-

Hafta nedeniyle bugün gerçekleştirilecek ilk faaliyet, saat 14.00’da, Antakya Mutfak Sanatlı Merkezi’nde yapılacak.  Saat 16.00’da ise “Yöresel Seçme Yemeklerinin Yapılması” uygulaması, meraklılarını bekleyecek. Etkinlik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Antakya Petek işbirliğinde hayata geçecek. Antakya sonrası Reyhanlı’ya taşınacak olan program, saat 17.00’da, Reyhanlı Gölbaşı Belediye Sosyal Tesisleri’nde devam edecek. Yöresel Tuzda Tavuk ve Humus Pişirim / Yapım ve Sunum kısmını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Reyhanlı Belediyesi ve Reyhanlı Ticaret Odası birlikte koordine edecek.

-GASTRONOMİ EVİ-

Türk Mutfağı Haftası’nın son günü olan Cuma saat 14.00’da yapılacak “Hatay Yemeklerinin Sunumu” için misafirler, Hatay Gastronomi Evi’nde ağırlanacak. Etkinlik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçecek. Günün 2. faaliyeti, Kırıkhan Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, “Kırıkhan’a Gel, Ciğerimi Ye” etkinliği olacak.

-SANAT NOKTASI-

Haftanın ve günün son buluşması ise lezzet festivalinin sanat ayağını oluşturacak. Meltem Bingöl Altunay’ın katılımıyla, Türk Halk Müziği Konseri, Hatay Meclis-Kültür ve Sanat Merkezi’nde icra edilecek.

Tamer Yazar