Twıtter yok!

YouTube, Facebook ve Instagram Türkiye’de temsilcilik açtı… Sosyal medya kanallarının, geçtiğimiz günlerde yeni düzenlemelere girişecekleri yönündeki açıklamaları ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun da bilgilendirmesi sonrasında, şimdiye kadar sadece Twitter’ın ülkemizde temsilcilik açmadığı, temsilci atamadığı kaydedilirken, diğer sosyal medya hesapları; Facebook, Instagram ile Youtube’un ise istenen kriterleri yerine getirdiği bildirildi. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, […]

YouTube, Facebook ve Instagram Türkiye’de temsilcilik açtı…

Sosyal medya kanallarının, geçtiğimiz günlerde yeni düzenlemelere girişecekleri yönündeki açıklamaları ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun da bilgilendirmesi sonrasında, şimdiye kadar sadece Twitter’ın ülkemizde temsilcilik açmadığı, temsilci atamadığı kaydedilirken, diğer sosyal medya hesapları; Facebook, Instagram ile Youtube’un ise istenen kriterleri yerine getirdiği bildirildi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı olarak, üye Milletvekillerinin de katılımıyla, gündemdeki konular başta olmak üzere; sosyal medya şirketlerinin temsilcilik açması, vatandaşların hukuki ve mali haklarının korunması ile yeni dönemde komisyonun çalışma takvimini konuştuklarını bildirdi.
Yayman’ın açıklaması şöyle:
“Komisyonumuzun kurulması ve bu konuyla ilgili TBMM’de bağlayıcı bir yasanın çıkmasıyla beraber, şu ana kadar YouTube, Facebook, Instagram ve diğer mecraların Türkiye’ye gelip temsilcilik açtığını görüyoruz. Yaygın dijital mecraların, Twitter hariç neredeyse tamamı, Türkiye’de temsilcilik açtı. Biz, bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.”
Toplantının açılışında konuşan Yayman, Meclis Genel Kurulu’nun açık olmadığı 13 Ocak’ta, Whatsapp’ın gizlilik politikasını değiştirme ve sözleşme onayı istemesiyle kamuoyuna yansıyan gelişmeler nedeniyle bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini ve toplantının ardından bir ortak metni kamuoyuyla paylaştıklarını anımsattı.
Dünyadaki dijital dönüşüm ve dijital gelişimin, geleneksel tüm yapıların değişimini zorunlu kıldığını ifade eden Yayman, “Uluslararası sözleşmeler ve Anayasa’da güvence altına alınan özel hayatın gizliliği, kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması, şeffaf bilgilendirme, sağlıklı bilgi akışının sağlanması, hesap verebilirlik konularını çalışma toplantımızda ele aldık. Bu konuda fikirlerimiz farklı olsa da, bir uzlaşma noktasına vardık” diye konuştu.
Yayman, bugün gerçekleştirecekleri toplantıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bir sunum yapacağını da bildirdi.
Meclise davet edeceğiz…
Hüseyin Yayman, “Önümüzdeki günlerde, bu sosyal medya mecralarının Meclis’e davet edilmesi dahil; dijital suçlar, dijital dönüşüm ve dijital gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulunacağız” dedi.
-Cemil Yıldız-

Exit mobile version