Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ücretsiz berberlikle gönülleri fethediyor

Hatay’ın Turunçlu Mahallesi’nde yaşayan

Hatay’ın Turunçlu Mahallesi’nde yaşayan Emircan Turunç, geçtiğimiz yılın Şubat ayında yaşanan depremin ardından mahalledeki depremzedelere yönelik anlamlı bir adım attı. Ücretsiz berberlik hizmeti sunarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Mayıs ayından bu yana süregelen bu girişim, mahalle sakinleri tarafından büyük bir takdirle karşılanıyor. Turunç, depremden sonra yardım etme kararı alarak başladığı bu hizmetle ilgili olarak, “Ücretsiz tıraş hizmetini başlattık. İlk başta konteynerin yanında zeytin ağaçlarının altında yapıyorduk ama yağmur ve diğer sıkıntılar yaşandı. Bu sebeple şu anda burada devam ediyoruz. Mahalleli çok olumlu karşılıyor. Parasal sıkıntıları olanlar da geliyor, durumu elverişli olmayanlar da. Bu durum onlar için de bir rahatlama sağladı. Kendim çok memnunum ve insanlara yardım etmek beni daha da mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Hikmet Kapı, bu hizmetten oldukça memnun olduklarını belirterek, “Bu uygulamadan gerçekten çok memnunuz. Allah yeğenimize ne muradı varsa versin. Bu tür insanlar zor bulunur. Mahalle olarak çok memnunuz ve sık sık buraya gelmeye başladık” dedi.
Benzer duyguları paylaşan Mehmet Sürmeli ise, “Allah razı olsun, çok memnunuz. Mahallemize büyük katkı sağlıyor. Tüm mahalle sık sık buraya geliyor. Keşke herkes bu şekilde yardımlaşabilse, yardımlaşma gerçekten güzel bir şey” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-