Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ücretsiz Psikososyal Destek Fırsatı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kadın

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kadın Dernekleri Federasyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle gerçekleştirilen ortak proje kapsamında, şehrin 14 noktasına Hataylı depremzedelere ücretsiz psikososyal destek hizmeti sunulmaya başlandı.
Hatay, deprem sonrası etkilenen vatandaşlarının psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumun yeniden güçlenmesine destek olmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kadın Dernekleri Federasyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından bir araya gelindi. Ortak proje kapsamında, Hataylı depremzedelere yönelik ücretsiz psikososyal destek hizmeti verilmeye başlandı.
Hatay’da 14 ayrı noktada kurulan şiddetten arındırılmış ve güvenli psikososyal destek alanlarından oluşan Mor Yerleşkeler, depremzedelerin psikolojik iyiliklerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu yerleşkelerde, özellikle kadınlar, çocuklar ve bakıma muhtaç vatandaşlar ücretsiz psikososyal destek hizmetinden faydalanırken, aynı zamanda engelli bireylerin yaşam koşulları da iyileştirilerek temel ihtiyaçları ücretsiz bir şekilde karşılanıyor.
Mor Yerleşkelerde, depremden etkilenen vatandaşların ve çocukların normal hayata adapte olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli imkanlar sunuluyor. Emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları ve hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik psikososyal destek alanları bu alanlarda yer alıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ücretsiz olarak sunulan psikososyal destek hizmetlerinin sadece depremzedeler için değil, tüm Hataylı vatandaşlar için olduğunu belirtti. Bu proje sayesinde Hatay halkı, psikolojik destek alarak zor zamanlarında yeni bir umut ışığı bulacak.