Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UEFA’dan Merih Demiral’a soruşturma!

UEFA, EURO 2024 Son

UEFA, EURO 2024 Son 16 turu kapsamında oynanan Türkiye-Avusturya maçında iki gol atarak maça damga vuran Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

UEFA, dün akşam oynanan ve 2-1’lik bir skorla A Milli Futbol Takımımızın galibiyetiyle sona eren Türkiye-Avusturya maçında attığı iki golle maçın oyuncusu seçilen A Milli futbolcu Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

Maçın yıldızı Merih Demiral, maç sonunda yaptığı “bozkurt” işareti nedeniyle UEFA tarafından disipline sevk edildi. UEFA tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

* Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır.

Almanya tepki gösterdi
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti hakkında X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA’nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bozkurt” işareti nedir, ne anlama geliyor?
Tarihi araştırmalarda Türklere Budist kültüründen geçtiği yazılan “bozkurt” işareti, Türk hükümdarlar tarafından başarı anlamına gelen bir zafer işaretidir. Batıya göç eden, Hun, kıpçak, Peçenek Türkleri aynı zamanda bu işareti Soy belirtir olarak yani “Ben Türküm” manasında da kullanmışlardır.  -Volkan İcil-