Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaşım çilesi bitmeyen mahalle Aknehir

Hatay’da nüfusun deprem sonrası iki katına çıktığı Aknehir Mahallesinde ulaşım sorunu hala sürüyor.

Hatay’da nüfusun deprem sonrası

Aknehir mahallesinde nüfusun deprem sonrasını iki katına çıkmasının ardından yolcu sayısında yaşanan artışa Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ulaşım araçları yetersiz kaldı. Vatandaşların özellikle sabah işe gitmek ve akşam saatlerinde işten eve dönmek için kullanmak zorunda olduğu araçlarda yolculuk yapan kişi sayısı araç kapasitesinin neredeyse iki katına çıkıyor Nüfus artışıyla birlikte ulaşım araçlarının kapasitesi yetersiz kalırken, vatandaşlar güvenlik önlemlerinin ve insani koşulların göz ardı edilerek sıkışık ve rahatsız edici bir şekilde yolculuk etmek zorunda kalıyorlar.

HBB Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Aknehir Kooperatifi’nde ulaşım araçlarında görev yapan şoförler ise kendilerine yeteri kadar HBB tarafından mazot desteği sağlanamamasından dolayı araç sayısında artış yapılamayacağını iddia ediyor. Öte yandan vatandaşların bu duruma tepkisi karşısında araç şoförleri keyfi ve agresif tavırlar göstererek vatandaşların muhatabının kendileri olmadığını, durumu direkt olarak HBB’ye bildirmeleri gerektiğini belirtiyor. Vatandaşlar ise güvenlik önlemlerinin hiçe sayılarak yaptıkları bu yolculukları ve şoförler tarafından maruz bırakıldıkları tutum ve davranışların yetkililer tarafından düzeltilmesini talep ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası Hatay’da ulaşım sağlayan araçlara günlük 25-30 litre arasında mazot desteği sağlıyor. – İlyas Yiğit-