Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ulaşım Desteği” bu sezon da devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla hayata geçirilen “Ulaşım Desteği” programının 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaşım Desteği programı ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin gidiş-dönüş ulaşım giderlerine destek olduklarını belirtti. Programın 2022 yılında başlatıldığını hatırlatan Göktaş, bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin bu destekten faydalandığını ifade etti.

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin yılda dört kez gidiş-dönüş ulaşım giderlerine destek verdiklerini belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Ulaşım Desteği programımız 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 lira olup, bugüne kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık” dedi.

Göktaş, destek programına başvuruların öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencinin aile ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini de hatırlattı. -AA-