Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkemize yönelik göç dalgası

Yerinde Yönetiliyor AFAD, Hatay’a

Yerinde Yönetiliyor

AFAD, Hatay’a yakın, Suriye’deki güvenli bölgelerde yapılan briket evlerle ilgili projenin her aşamasının denetlendiğini belirtti, olası göç riskinin de bu projeyle beraber bertaraf edildiğine işaret etti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Hatay Valiliği koordinasyonunda sınır bölgesinde inşa edilen briket evlerle ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Konuya ilişkin AFAD açıklamasında, “Göçmenlerin, kendi topraklarında, insanlık onuruna yakışır şartlarda yaşayabilmesi ve ülkemize sığınan geçici koruma altındaki Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerinin sağlanması için, AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda 25 Haziran 2020 tarihinde İdlib Briket Ev Projesi başlatılmıştır” denilirken, bölgeye dair rakamlar da şöyle paylaşıldı:

“Ülkemizin, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucunda oluşturduğu güvenli bölgelerde, siviller için 259 noktada projelendirilen 78 bin 700 briket evden 61 bini tamamlanmış, ülkemize yönelik göç dalgası yerinde yönetilerek, 53 bin 805 aile, tamamlanan evlere yerleştirilmiştir. Yıl sonuna kadar 100 bin briket evin tamamlanması hedeflenmektedir. Suriye’de oluşturulan güvenli bölgelere sağlanan sağlık, eğitim, barınma gibi hizmetlerin ardından, 513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü olarak geri dönmüştür.”

Tamer Yazar