Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Umuda Dokunan Sabun Kursları

6 Şubat’ta Kahraman Maraş

6 Şubat’ta Kahraman Maraş merkezli depremin ardından İskenderun’da, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan İbrahim Çeçen Vakfı Konteyner Kenti’nde sabun üretimi kursları başladı. İskenderun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve IC İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğinde düzenlenen kurslar, atık yağlar ve yöresel bitkilerle sabun üretimini içeriyor.
Kursların tamamlanmasının ardından 30 kadın, konteyner kentte oluşturulan atölyede çeşitli içeriklerde sabun üretmeye başladı. El sanatları bölümü yöresel sabun eğitmeni Ferhan Velioğlu, “Depremin izlerini silmek için başladığımız, unutulmaya yüz tutmuş yöresel gar sabunu eğitimini kursiyerlerimize verdik” dedi. Velioğlu ayrıca kursiyerlerin, sağlık sorunlarına yönelik çeşitli sabunlar ürettiklerini ve bu ürünlerin kullanıcılar tarafından olumlu geri bildirim aldığını belirtti.
İskenderun Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akça ise halk eğitim merkezinin yüzlerce kursundan birisinin sabun yapımı eğitimi olduğunu vurgulayarak, “Depremin izlerini silmek adına halkımızın isteği ve unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatabilmek için kurslar açıyoruz. Hem maddi hem manevi destek olmaya çalışıyoruz” dedi.  (Yusuf Cemil Karaçay )