Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

Umut….

     Cumartesi sabahı gözümüzü açtığımızda karşılaştığımız tablo bize özdeyiş niteliğindeki bir sözü hatırlattı: Gelen gideni aratır.

     Gözümüzü açtığımızda karşılaştığımız tablo zam sağanağıydı.

     Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılan zamlar oldukça dikkat çekici olduğu gibi, giden yılın bıraktığı kötü hatıralara bir yenisinin daha eklenmesi olarak kendini göstermekteydi.

     Bu tablo karşısında biran için umutlarımız tükenir gibi olduysa da birden kendimize geldik ve yine özdeyiş niteliğindeki şu sözü hatırladık: Umut fakirin ekmeğidir.

     Bizde bu nedenle yitirmek üzere olduğumuz umudumuzu yeniden kazandık ve yeni yıldan neler bekleyeceğimizi ve bunlardan hangilerini gerçekleştirebileceğimizi düşünmeye, sıralamaya ve zaman içinde de uygulama yoluna koyma kararlılığında olmaya başladık.

     Giden yılda çok şey kaybetmiş idik.

       Bir yandan korona salgın hastalığı ve bunun etkileri.

       Öte yandan yaşanan ekonomik kriz ve etkileri.

       Bunlarla mücadele edilirken demokrasinin olmazsa olmazlarından olan birçok kurum ve kuralı da zaman içinde kaybettiğimizi gördük ve anladık.

       Yeni yılda bir yandan salgın hastalıkla mücadele ederken, öte yandan ekonomik krizi en az zararla atlatabilmenin yol ve yöntemlerini arayacağız. 2022 yılında kaybettiğimiz demokrasinin kurum ve kurallarını da yeniden kazanabilmemiz için çaba sarf etmemiz gerekecek.

       Bunun içinde inanmak, dimdik ayakta durmak, umudumuzu kaybetmeden, kaybettiklerimizi yine demokrasinin kuralları içerisinde yeniden kazanabilmenin yol ve yöntemleri ile çaba sarf etme zorunda olduğumuzu hatırdan uzak tutmamak gerekir.

       Şöyle bir düşündüğümüzde, içinde bulunduğumuz olumsuz duruma neden girdiğimizi irdelemek gerektiğini görüyor ve anlıyoruz.

       Mühim değil, bir şey olmaz anlayışı ile adım adım geriye gidişimiz ile birlikte kazandıklarımızı da kaybetmeye başladık.

       Yaklaşık bir asırdır uygulanan parlamenter rejimi kaybettiğimizi, bunun yerine Türk tipi başkanlık sisteminin geldiğini, böylece parlamentonun etkisinin azaldığının farkına vardık.

       Yeni yılda, yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçebilmek için atılacak adımları, yapılacak işleri, söylenecek sözleri demokrasinin kuralları içerisinde ve yasaların izin verdiği doğrultuda arayıp bulmak ve uygulamaya koymak için gerekenin yapılması zorunluluğunda olduğumuzu gördük.

       Bunun içinde inandırıcı, güven verici ve kalıcı bir yol ve yöntem bulunabilmesi için arayışlara girme gereğinin duyulacağının da farkına varmak suretiyle yeni yıldaki umudumuzu güçlendirdik.

       Bu duygularla dolu olarak 2022 yılında beklentilerimizin büyük bir çoğunluğunun gerçekleşeceğine inanıyor ve umudumuzu aynen muhafaza ediyoruz.

       Yeni yılın bu umutla beklentilerimize yanıt vereceğine inanıyor ve güveniyoruz.

       Umut, inanç, güven duyguları var oldukça ve bu duygulara sahip olanlar yol gösterici nitelikte konuşmalar yapıp plan ve projeler ürettikçe, umutsuzluğa kapılmanın hiçbir anlamının olmayacağını belirterek birkez daha  hoş geldin 2022 yılı diyor ve her şeyin gönlümüzce gerçekleşmesini diliyoruz….

                                                      [email protected]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER