Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Umut” hariç her şeyini kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde aile

Kahramanmaraş merkezli depremlerde aile bireylerini kaybeden 22 yaşındaki Mehmet Han Kızılkaya, tedavi gördüğü Mersin Şehir Hastanesi’nde işe başladı. Depremin ardından uzun bir tedavi süreci geçiren Kızılkaya, hastane personeliyle kurduğu güçlü bağ sayesinde hastalara yardımcı olmayı bir görev bilerek çalışıyor.

 

“Bu Hastanenin Anlamı Benim İçin Büyük”

 

Kızılkaya, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’da ailesiyle birlikte yaşamaktaydı. Enkaz altında kaldıktan 110 saat sonra kurtarılarak Mersin Şehir Hastanesi’ne getirildi. Yaklaşık 7 aylık tedavi sürecinin ardından iyileşen Kızılkaya, hastane personelinin kendisine sunduğu iş fırsatıyla yeniden hayata tutundu.

 

Kızılkaya, “Mersin’i seviyordum. Burayı evim gibi görüyordum. Hastane personeli bana çok destek oldu ve burada çalışmaya başladım. Bu hastane benim için oldukça anlamlı,” dedi.

 

Hastalara Yardımcı Olmanın Mutluluğu

 

Kızılkaya, şimdi Çocuk Acil Kan Alma Ünitesi’nde çalışıyor. Depremin getirdiği zorlukların üstesinden gelmiş olmanın gururunu yaşıyor. “Gelen hastalara yardımcı olduğum için manevi borcumu ödediğimi düşünüyorum. Hastalara yardımcı olduğum için mutluyum,” diye ekledi.

 

Hastane Personeliyle Güçlü Bağlar

 

Mersin Şehir Hastanesi’nde çalışan Ümit Aslan, Kızılkaya’nın tedavi süreci boyunca aile gibi davrandıklarını belirtti. Aslan, “Mehmet birçok insana çalışma azmi ve hayata tutunma enerjisiyle örnek oluyor,” dedi.

 

Kutsiye Kalan ise, Kızılkaya’nın birçok depremzedeye örnek olacak şekilde çalıştığını vurguladı. “Onunla birlikte çalıştığımız için mutluyuz ve umuyoruz ki bu süreçte hep beraber olmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Han Kızılkaya’nın hikayesi, zorluklarla dolu bir geçmişten yeni bir başlangıca geçişin ve dayanışmanın gücünü simgeliyor.

-Volkan İcil-