Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UNDP Desteği Hatay’daki Tekstil Sektörüne

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), depremden en çok etkilenen Hatay ve Kahramanmaraş’ta, İsveç fonlarıyla tekstil sektörünü desteklemek amacıyla 1,62 milyon ABD doları tutarında bir girişim başlattı. Bu proje, yeni işyerleri, modern ekipman, beceri eğitimi ve tekstil çalışanlarına psikososyal destek sağlamayı hedefliyor.

İsveç Büyükelçisi Malena Mård, “Tekstil sektörü, bölge ekonomisinin temel direğidir ve bu sektörün iyileşmesi, yıkıcı depremler sonrasında geçim kaynaklarının geri kazanılması açısından hayati önem taşımaktadır,” dedi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise, “Felaketin uzun süreli etkilerini görmekteyiz. Bu nedenle, İsveç’in sürekli desteğiyle yerel ekonomiyi yeniden canlandırmak için tekstil sektöründeki ihtiyaçları karşılamaktan memnuniyet duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, DOĞAKA’nın destekleriyle Hatay’da ayakkabı saya tesisi için temel atma töreni bu ay gerçekleştirilecek. UNDP’nin üçüncü ortağı olan Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği (TARDE) de, psikososyal destek sağlayacak ve 2023 yılında Reyhanlı’da inşa edilen İş Sağlığı Merkezi’ni tam kapasiteyle faaliyete geçirecek.

UNDP, Hatay ve Malatya’da bakım merkezleri açarak bölgedeki iyileşme süreçlerine katkı sağlamayı sürdürecek.