Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversiteli Zeren son yolculuğuna uğurlandı

Kaldığı yurttaki asansörün düşmesi

Kaldığı yurttaki asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.  22 yaşındaki Zeren Ertaş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde 4.sınıf öğrencisi olarak öğrenim görürken kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun arızalanan asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul’da Pendik Kurtköy Merkez Camii’nde  kılınan cenaze namazına  Zeren  Aktaş ailesinin yanı sıra arkadaşları Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel, beraberinde İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri ile birlikte Aydın’da KYK yurdunda yaşamını yitiren Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş’ın Kurtköy Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldı. Özel, cenaze namazının ardından gazetecilerin soruları üzerine, “Acımız çok büyük. Bütün Türkiye’nin yüreği yandı. Zeren kardeşimizi bir asansör kazasında ve bütün Türkiye’nin vicdanını sızlatan bir ihmaller zinciri sonrasında kaybetmiş durumdayız. Biraz önce annesine babasına başsağlığı diledik. Babasının adalet ile ilgili talebi var, talep hepimizin talebidir, bütün Türkiye’nin talebidir. Aynı yaşta bir kız evladı olan birisi olarak, olaydan hepimiz bütün Türkiye gibi etkilendik. Zeren’in acısının tekrar etmemesi, başka ocaklara ateş düşmemesi, başka anne babalarının bağrının yanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. İdari süreci de adli süreci de yakından takip edeceğiz. Sorumluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini ve bu duruma ne sebebiyet verdiyse bir daha tekrarlanmaması için konunun takipçisi olacağız, hepimizin başı sağolsun” ifadesini kullandı. (Sami Gökçe)