Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ürgüp hayata geçirmiş…

Hatay’a da örnek olsun mu? Ürgüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen

Hatay’a da örnek olsun mu?

Ürgüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen mobil uygulama “Visit Ürgüp” ile kullanıcılar, Ürgüp’teki duyurulara ve etkinlik takvimine ulaşırken, Ürgüp’teki oteller, restoranlar, acenteler de firma bilgilerini tek ‘dokunuşla’ ekleyebiliyor. Yorgun Hatay turizmi için de bu ‘dokunuş’ bir ‘çözüm’ olabilir mi?

Ürgüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen mobil uygulama ‘Visit Ürgüp’, kentlerin turizm rekabetinde oldukça dikkati çeken bir yol haritası sunuyor. Aapple Store ve Google Play Store’da yayınlanan mobil uygulama ile beraber, kullanıcılar, Ürgüp’teki duyurulara, etkinlik takvimine ulaşırken, Ürgüp’teki Oteller, restoranlar, acentelerde firma bilgilerini tek dokunuşla ekleyebiliyor. Ürgüp’e dair tüm güncel bilgilerin yer aldığı şehir rehberi ‘Visit Ürgüp’, ‘Masal Kent’ olarak adlandırılan Ürgüp’ün tanıtım yüzü olarak nitelendiriliyor. ‘Visit Ürgüp’ ile Ürgüp’te ihtiyaç olan her şeyin keşfetmenin basit ve çok kullanışlı olduğu ifade ediliyor.

-KISA YOL!-

Ürgüp’te ki yenilikler, görülecek yerler, konaklama ve etkinliklere dair detaylı bilgiler içeren ‘Visit Ürgüp’, kullanıcılara, bu bilgilere nasıl ulaşılabileceğini de gösteriyor. Tarihi ve turistik noktalar, konaklama, alışveriş, restoranlar, kafeler, festivaller, sergiler, konserler ve daha fazlasının yer aldığı ‘Visit Ürgüp’, Ürgüp’ün tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini keşfetmek isteyenlere rehberlik ediyor.

Konuyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından uygulamanın indirme linklerini paylaşan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Ürgüp’ümüzün marka değerine katkı sunmak için çalıştığımız vizyon projelerimizden birini daha gerçekleştirdik. Masal Kent Ürgüp’ümüzü, tek bir uygulamaya sığdırmayı başardık” dedi.

-BİZDEKİ!-

Hatay turizm sektörünün son yıllarda yaşadığı kayıplara işaret eden ve son gelişmeyi Antakya Gazetesi için değerlendiren bir turizmci şunları söyledi:

“Yerli ve yabancı misafirlerin, hizmete sunulan uygulamayla, bölge turizminden daha etkin faydalanması amaçlanıyor. Yerinde bir uygulama. Aslında her şeyi devletten beklememe mantığına da bir çözüm sunmuş, Ürgüp Belediyesi. Kendi geliştirmiş, hayata geçirmiş ve ciddi bir açığa da cevap vermiş.

Hatay’ı yönetenlerin de aslında daha yaratıcı, daha çarpıcı, daha kendine özel çözümleri düşünmesi, projelendirmesi ve hayata geçirmesi gerekiyor. Tamam, tarihimiz güzel, kültürümüz zengin, mutfağımız çeşitli ve bol ama… Yetmiyor! Yetiyor mu? Peki, gelen turist de elde edilen turizm geliri de yetiyor mu? Aksine, herkes bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor! O nedenle bu tür adımlar, aslında diğerlerinden bir adım öteye taşıyor sizi ve zaten ihtiyaç olunan da bu!

Tabi bizlerin bunları konuşması için çooook erken! ‘Niye’ diye sormayın! Kent içindeki tarihi alanların bakımsızlığı artık bizlerin değişmeyen ‘utancı’ haline geldi!

Örneğin, trafiğe kapalı Saray Caddesi’ndeki, şu sizin de ‘balkon demirleri ile çevrili’ diye ifade ettiğiniz eski Roma’dan kalma alan! Ya da Asi Nehri kenarındaki su kemerleri! Hatta benzer bir tarihi utancımız da dağ mahallesindeki su kemerleri! Kimsenin varlığından dahi haberdar olmadığı! Zaten etrafı yerleşim yerleri ile dolmuş olan! Var mı yok mu tartışmasına bile gerek duyulmayan!

O yüzden, eldeki için Hatay’ın yemesi gereken ‘kırk fırın ekmek’ hikâyesi var! Önce bu hikâyeden çıkalım, ardından diğerine geçeriz hep beraber!”

Tamer Yazar