Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Masatlı Şehitliği Ziyaret Etti

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehitlik ziyaretinde bulundu. Vali Masatlı, ziyaretinde Şehit Şeref Defterine duygusal bir yazı yazarak defteri imzaladı.

Vali Masatlı’nın yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Kadim Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve İstiklâl Savaşı’mızın meşalesinin yakıldığı ve temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız ve tüm mukaddesatımız uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden siz Aziz Şehitlerimizi anmak için manevî huzurunuzdayız.”

“Sizden aldığımız millet olma bilincinin verdiği asaletle, en güç şartlarda bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir iman, sağlam bir bilinç, sağlam bir karakter ve sağlam bir ruhun mirasçılarıyız.”

Vali Masatlı, yazısında Çanakkale ruhunun Türk milletinin mücadele azmi ve kararlılığına ilham kaynağı olduğunu vurgularken, şehitlerimizin vatan savunmasında yazdıkları kahramanlık destanının asil ruhlarını yaşatmaya söz verdi.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Masatlı, yazısını “Ey Şehit oğlu Şehit, isteme benden makber! Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber” dedi. Son olarak Vali Masatlı “Ruhunuz şad olsun, mekânınız âli olsun” diyerek yazısını noktaladı. – İlyas Yiğit-