Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Öksüzler şekerlemede…

1945 yılında merhum Fahri

1945 yılında merhum Fahri Öksüzk’ün girişimi ile oluşturulan ve 78 yıldan beri lokum ve şekerleme sektöründe marka haline dönüşen ÖKSÜZLER ŞEKERLEME’nin önceki gün özel bir konuğu vardı. Vali Mustafa Masatlı, Öksüzler şekerleme’nin İskenderun yolu karaali civanındaki fabrikasını ziyaret etti ve sahipleri Adnan öksüz ile Zihni öksüz kardeşlerle görüştü. bilgiler aldı.
Adnan Öksüz Vali Mustafa Masatlı’ya Hatay Devleti’nin ilk toplantısına ev sahipliği yapan köprübaşındaki Meclis Kültür Sanat Merkezi tarihi binanın alt kısmında, küçük bir dükkanla işe başlayan babası merhum Fahri Öksüz’ün, 1945 yılında kuruyemiş satarak iş hayatına atıldığını. Daha sonra kendisi ve kardeşini de katarak birlikte ürettikleri lokum çeşitleriyle günümüze kadar ün yapmayı başardıklarının altını çizdi.
76 yıldır kuruyemiş, lokum, kahve ve özel günler için hazırlanan special şekerleme imalat ve satışında bölgenin öncü kuruluşları arasında yer aldıklarını söyleyene Adnan öksüz; marka tescilini gerçekleştirerek Hatay’da gıda sektöründe örnek firmalar arasında yer aldıklarını bildirdi. Hatay Valiliğinden de ziyaretle ilgili olarak :”Valimiz Mustafa MASATLI, ilimizde faaliyet gösteren Öksüzler Şekerleme Fabrikası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı” paylaşımı yapıldı. -Yusuf Cemil Karaçay