Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Kara yangın sahasında

Bugün öğle saatlerinde CHP

Bugün öğle saatlerinde CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz ilçesindeki yangın bölgesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Arsuz’a bağlı Avcılarsuyu ve Haymaseki Mahallelerinde meydana gelen ve 50 hektar ormanlık alan ile 100 hektar ziraat alanını etkileyen yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı.

Nermin Yıldırım Kara, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangında can kaybı yaşanmaması en büyük teselli olurken, büyük maddi kayıpların meydana geldiği belirtildi.

Kara, yaptığı açıklamada, “Yangında büyük maddi kayıp yaşayan yurttaşlarımızın zararlarının telafisi en acil talebimizdir. Bu acı olay sonrasında, özellikle yangınların sık yaşandığı bu mevsimde, doğal afetin doğal felakete dönüşmemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların ve İl Orman Müdürlüklerinin ivedilikle etkili planlamalar yapması gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Daha fazla ormanımızı, bahçemizi, zeytinliğimizi kaybedemeyiz,” dedi.

Yangının ardından başlayan soğutma çalışmaları devam ederken, bölgedeki vatandaşların zararlarının telafi edilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiği vurgulandı. – Duygu Ertaş-