Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Kara’dan Öğretmen Atamalarında Şeffaflık İsteği

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, proje okullarına yapılan öğretmen atamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın geçen hafta paylaştığı atama kılavuzu ve takvimi üzerine öğretmenlerden ve sendikalardan gelen tepkileri değerlendiren Kara, atama sürecinin ciddi sorunlar barındırdığına dikkat çekti.
Kara, açıklamasında, proje okullarının asıl amacının ulusal veya uluslararası projeler yürütmek olduğunu hatırlattı ancak bugün geldiğimiz noktada bu okulların niteliksizleştiğini vurguladı. Sayılarının artmasına rağmen içeriklerinin ve başarılarının belirsiz olduğunu ifade etti. Ayrıca, proje okullarındaki öğretmen atamalarının liyakate dayalı olmadığını, iktidarın kendi yandaşlarını atadığını iddia etti.
Özellikle atama sürecinin şeffaf olmadığını belirten Kara, öğretmenlerin ve sendikaların taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Şu anki atama şartlarının yeterli olmadığını savunan Kara, öğretmenlerin adil bir sistem istediklerini dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nı, atama sürecinde daha şeffaf ve liyakate dayalı bir yönetmelik planlaması yapmaya çağırdı. – Yusuf Cemil Karaçay-