Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Mullaoğlu: “İhmalkârlığa Artık Sabrımız Yok!”

Hatay’ın Defne ilçesi Harbiye

Hatay’ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde, kapasitesinin çok üstünde yük taşıyan bir hafriyat kamyonunun freninin patlaması sonucu büyük bir kaza meydana geldi. Freni patlayan kamyonun Atatürk Bulvarı’nda seyir halindeki araçlara çarptığı kazada çok sayıda araç hasar görürken, can kaybı yaşanmaması büyük bir şans olarak değerlendirildi. Olay yerinde yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, kazanın hemen ardından olay yerine giderek sert açıklamalarda bulundu. Yıllardır bu tehlikeye dikkat çekildiğini belirten Mullaoğlu, “Bu tür olayların sürekli yaşanmasının bir tesadüf olmadığını” vurguladı.

Yetkililere Defalarca Seslendik”

Mullaoğlu, bölgede uzun süredir ağır tonajlı araçların denetlenmediğini ve bu ihmalkârlığın halkın can güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. “Kaç kez daha aynı felaketi yaşayacağız? Kamyonları denetleyin! 10 tonluk araçlara 50 ton yüklemek insanların hayatını tehlikeye atmaktır. Hiçbir şey insan hayatından kıymetli değildir. Artık bu ihmalkârlığa daha fazla sabrımız yok,” diye konuştu.

Yollarınızı Keseceğiz!”

CHP’li vekil, yetkililerin Altınözü güzergâhını kullanarak ağır vasıtalara daha güvenli alternatifler sunması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, halkın bu duruma daha fazla göz yummayacağını ve gerekirse yolları kapatacaklarını belirtti.

Son olarak Mullaoğlu, “Deprem bizi vurdu, ama hükümetin ihmalleri bizi vurmasına izin vermeyeceğiz. Yetkilileri derhal harekete geçmeye davet ediyorum,” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Harbiye Mahallesi’nde yaşanan bu olay, bölgede ağır tonajlı araçlara yönelik denetimlerin artırılması gerektiği konusundaki çağrıları bir kez daha gündeme getirdi. – Duygu Ertaş-