Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekilden Bakan Yumaklı’ya mektup

İYİ Parti Hatay milletvekili

İYİ Parti Hatay milletvekili Şefik Çirkin Tarım Orman ve Hayvancılık Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sitem dolu bir mektup yazdı. Çirkin mektubunda seçim bölgesi olan  Hatay’ın Hassa ilçesi Güvenç köyünde binlerce zeytin ağacının köy evleri yapılacağı gerekçesiyle kesildiğini belirterek  “Kabul edilebileceği üzere Hatay’ın şu an en önemli sorunlarının başında barınma sorunu gelmektedir. Ancak vatandaşımız barınma sorunu ile birlikte ekonomik olarak da zor günler yaşamaktadır. İlimizde ve bağlı ilçelerimizde işsizlik sorunu had safhadadır, gelir kaynakları ise kısıtlıdır.  Birçok ilçemizin geçim kaynağını tarımsal ürünler oluşturmaktadır; zeytin de bunlardan biridir. Köy evi yapılması için binlerce ağacın kesildiği Güvenç köyünde de birçok vatandaşımız zeytin ve zeytinyağından elde ettikleri gelirle geçinmeye çalışmaktadır. Zeytin ağaçlarının kesilmesi vatandaşlarımızın bu gelirini kaybetmesine neden olacaktır” dedi.

      Hassa Güvenç köyü

Zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı olmakla birlikte, bölgenin mekânsal planlamasında fay haritasının dikkate alınması nedeniyle yer bulunamaması gerekçesini kabul etiğini anımsatan Çirkin mektupta şunları dile getirdi:

Ancak bu zorunlu kabule karşı istirhamımız zeytin ağaçları kesilen vatandaşlarımızın maddi olarak da mağdur edilmemesidir.  Bu nedenle Valilik, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hassa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülecek bir çalışma ve bölgenin uydu görüntüleri dikkate alınarak köy evi yapılmak üzere zeytin ağaçları kesilen vatandaşlarımıza ağaç bedellerinin ödenmesi zorunluluk arz etmektedir.

Devletimizin her kurumunun, Milletimizin her bireyinin deprem mağdurlarına olan hassasiyetini görüyoruz. Bahse konu bölge sadece deprem felaketine maruz kalmamıştır; sel, dağlardan düşen kayalar nedeniyle de her gün başka afetlerle karşı karşıyadır. Böyle bir durumda vatandaşlarımızın güvenle barınabilecekleri konutlarına bir an evvel kavuşabilmeleri öncelikli beklentimiz olmakla birlikte, ekonomik olarak kayba uğrayan bölge halkının zeytin ağaçlarının bedellerinin ödenmesi konusunda da hassasiyet göstermenizi talep ediyorum. (Haber Merkezi)