Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner Hekimler 6 Şey İstedi

Hataylı Veteriner Hekimler, Tarım Bakanı KİRİŞÇİ’den 6 şey istedi Hatay

Hataylı Veteriner Hekimler, Tarım Bakanı KİRİŞÇİ’den 6 şey istedi

Hatay Veteriner Hekimleri Odası, Bakan Yardımcısının da veteriner hekim olmasından yararlanarak, Pazar günü ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den 6 maddelik istekler paketinin yerine getirilmesini istedi. Veteriner Hekimler Odası Hatay Şube Başkanı Yahya Hamurcu, Pazar günkü görüşme ve istekleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda, Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi ve Sayın Bakan Yardımcımız Veteriner Hekim Nihat Pakdil, Sayın Valimiz Rahmi Doğan, Hatay Milletvekillerimiz ve Hatay İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Ergün Çolakoğlu’nun katılımlarıyla, Hatay Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, Hatay Veteriner Hekimler Odası adına, süre çok kısa olmasına rağmen önemli bulduğumuz taleplerimizi dile getirdik.

Bu taleplerimizin başında;

1-Veteriner Hekimlerin Sağlıkta Şiddet Yasası’na dahil edilmesi,

2-657 sayılı yasaya göre sağlık sınıfında sayılan veteriner hekimler, konu özlük hakları olduğunda, sağlık çalışanı kabul edilmemektedir. Tüm dünyada olduğu gibi, veteriner hekimlerin sağlık çalışanı olduğu kabul edilmeli ve sağlık çalışanlarına yapılacak iyileştirmelerde fiili hizmet zammı , emeklilikte özel hizmet tazminatı gibi düzenlemelere veteriner hekimlerin dahil edilmesi hususunda, hem Sayın Bakanımızdan hem de Hatay Milletvekillerimizden destek talep edilmiştir.

3- İTS ve E-Reçete sisteminin Veteriner Hekimlere yüklemiş olduğu gereksiz bürokrasi ve sorunların düzeltilmesi için acilen yeni düzenlemelerin, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve Odalarının görüş ve önerilerini dikkate alarak yapılması talep edilmiştir.

4- Veteriner Hekimleri, hasta sahibi ile karşı karşıya getiren, çalışma barışımızı bozan ve halk sağlığını tehdit eden Spot İlaç Satışının önlenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkilerini kullanarak gerekli tedbirleri alması talep edilmiştir.

5-Günümüz şartlarında sürdürülebilir olmaktan çıkan Küçük Aile İşletmelerinin korunması ve geliştirilmesi için teşvik edici hibe ve desteklemeleri hayata geçirecek çalışmalar yapılması önerilmiştir.

6-Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’nin doğru bir proje olduğu ve verilen hibe desteğinin güncellenmesi istenmiştir.”

-Cemil Yıldız-