Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vicdansızlar sınır tanımıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda eşi ve kızını kaybeden 40 yaşındaki Senem Ece Mazı, ampute edilen bacağına taktırdığı protezin aslında ikinci el olduğunu öğrenerek büyük bir şok yaşadı. 650 bin TL’ye sıfır denilerek satılan protezin geçmişi hakkında yaşadığı sıkıntıları kamuoyuyla paylaştı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde, 41 yaşındaki eşi Doğan Mazı, 5 yaşındaki kızı Derin Mazı ve 72 yaşındaki kayınvalidesi Naz Mazı’yı kaybeden Senem Ece Mazı, aynı binanın enkazından 7 saat sonra kurtarıldı. Sağ bacağı ampute edilen Mazı, hayırsever bir vatandaşın desteğiyle 650 bin TL’ye protez bacak taktırdı.

Kullandığı protezde bir hasar oluşunca tamir için başvuran Mazı, burada aldığı kötü haberle sarsıldı. Protezinin ikinci el olduğunu ve garantisinin olmadığını öğrendi. Yaşadığı haksızlığı ispatlamak için mücadele başlatan Mazı, “Bu protezi aldığım insanlarla hastanede karşılaştık. Fiyat araştırması yapıyorduk ve en uygun fiyatı burası vermişti. Ancak düştüğüm için protezim bozuldu. Aldığım yeri aradım ama ulaşamadım. Bir yıl bile kullanmadığım protezin neden garantisi yok diye araştırmaya başladım ve ikinci el olduğunu öğrendim” dedi.

Mazı, “Bağışçım, protezin garantisinin olmadığını ve 2015 yılında bir kişi tarafından kullanıldığını söyledi. Bu yüzden bu kadar zorluk çekiyorum. 80-90 bin TL’ye aldığı bir protezi bana 650 bin liraya satmışlar” şeklinde konuştu.

Yaşadığı durumun kendisini derinden etkilediğini belirten Mazı, “İmza atmadığım için ispatlayamayacaklarını düşünüyorlar ama bağışçımın gönderdiği paranın üzerinde adım, soyadım ve protez param yazıyor. Bu süreçte bir şeyler başarmak için mücadele ediyorum. Çünkü benim kızımın da kolu ampute olduğu için ileride ona da protez almak zorunda kalacağım” ifadelerini kullandı.