WHH Resim Sergisi 10 gün açık kalacak…

Mesaj: “Hatay’da birlikte yaşamak” Kısa adı WHH olan Welthungerhilfe girişimiyle, Antakya’da, Suriye ve Türk toplumunun ilimizde kardeşçe yaşamasına katkı sunmak üzere bir resim sergisi düzenlendi. Sergi, Antakya Kurtuluş Caddesi’ndeki Tabipler Odası lokali salonunda oluşturuldu ve açılışı da önceki gün gerçekleşti. WHH yetkilileri, açılış öncesinde davette şu mesajı verdi: “Hatay Valiliği’nin izni ve Almanya Büyükelçiliği’nin desteğiyle, […]

Mesaj: “Hatay’da birlikte yaşamak”

Kısa adı WHH olan Welthungerhilfe girişimiyle, Antakya’da, Suriye ve Türk toplumunun ilimizde kardeşçe yaşamasına katkı sunmak üzere bir resim sergisi düzenlendi. Sergi, Antakya Kurtuluş Caddesi’ndeki Tabipler Odası lokali salonunda oluşturuldu ve açılışı da önceki gün gerçekleşti. WHH yetkilileri, açılış öncesinde davette şu mesajı verdi:
“Hatay Valiliği’nin izni ve Almanya Büyükelçiliği’nin desteğiyle, Welthungerhilfe (WHH), Hatay’daki Suriyeli ve Türk ailelerin beraber yaşadığı olumlu atmosferin ve bu atmosferi sarmalayan cömert misafirperverliğin altının çizildiği bir fotoğraf sergisi projesi başlattı. Bu projeyi gerçekleştirmek için de, Welthungerhilfe (WHH), profesyonel bir fotoğraf sanatçısı ile birlikte çalıştı.
Gülşin Ketenci tarafından çekilen fotoğraflarda, sanatçı, bölünmekten ziyade çeşitliliğinde birleşen Suriyeli ve Türk insanları güzel bir şekilde tasvir etmiştir. Welthunger-hilfe’nin (WHH) sergilediği bu fotoğraflarda nasıl beraberce yaşandığı, yan yana çalışıldığı ve birlikte dua edildiği, etkileyici bir dille anlatılmıştır. Sergi açılışı, Salı günü gerçekleştirildi.”
-MİSAFİR GÖZÜYLE-
WHH Welthungerhilfe Ülke Direktörü Dirk Hegmanns, bu sergi ile Türkiye’de misafir olmanın ne demek olduğunu göstermek istediklerini kaydederek, halen ilimizde 427 bin Suriyeli bulunduğunu anlattı ve Türkiye’deki Suriyelilerin güzel yaşadıklarını göstermek istediklerini belirtti. Hatay Tabipler Odası lokalinde sergilenen her fotoğrafın ayrı bir hikâyesi olduğunu söyleyen WHH Ülke Direktörü Dirk Hegmanns, 2013 yılından beri Türkiye’de çalışma yaptıklarını, serginin 10 gün süreyle izlenebileceğini bildirdi.
Bu arada ilimizde faaliyet gösterdiği belirtilen WHH kuruluşu adına kaleme alınan yazıda da şu bilgi paylaşımında bulunuldu:
“Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle, yaşayacak güvenli bir yer aradığı için Türkiye’ye gelen Suriyelilerin yaklaşık 426. 000’i Hatay’da yaşamaktadır. Türk ailelerinin büyük bir çoğunluğu, Türkiye’deki yeni yaşamlarına adapte olmaları sürecinde, Suriyelilerden desteklerini esirgememişlerdir. Suriye’deki kriz sekiz yılı geride bırakmış olmasına rağmen, Türk halkının misafirperverliği halen devam etmekle beraber, yerel topluluklar ile Suriyeliler arasındaki sosyal tansiyonun zaman zaman artması, her iki topluluk için de fazladan bir gerilim yaratmaktadır.
Suriyeli ailelerin birçoğu, savaş nedeniyle parçalanmış olan ülkelerinde yaşadıkları deneyimlerinden ciddi bir şekilde etkilenmişlerdir. Farklı ve kültürel olarak yeni bir çevreye entegrasyonun yanı sıra, yeni bir dil öğrenmek de onlar için zorlayıcı olabilmektedir. Suriyelilerin çoğu için ise asıl mesele, kendilerinin ve ailelerinin geçimlerini sağlayabilmek için uygun birer iş bulmaktır.
Türkiye’ de bulunan Alman Büyükelçiliği ve Hatay Valiliği’nin desteğiyle, Welthungerhilfe (WHH), Suriyeli ve Türkler ‘in Hatay’da nasıl birlikte yaşayabildiklerini gösteren, olumlu örneklerle bir fotoğraf sergisi projesi başlatmıştır. Gülşin Ketenci tarafından çekilen fotoğraflarla, bölünmekten ziyade çeşitliliğinde birleşen Suriyeli ve Türk insanları, güzel bir şekilde tasvir edilmiştir. Birlikte yaşıyor, çalışıyor ve birlikte dua ediyorlar. Çocukları aynı okullara gidip, aynı toplumun birer parçası olarak, dini ve kültürel bayramları bir arada kutluyorlar.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version