Hatay’da 113 Suriyeli aileye istihdam yaratan kuruluş:
İlimiz Altınözü ilçesinde Welt Hunger Hilfe (WHH) tarafından finanse edilen “Hayal Örtümüz, Seramız” Projesi çalışanları için iftar gerçekleştirildi. Programa; Kaymakam Bülent Uygur, Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile diğer yetkililer de katıldı.
Altınözü Kaymakamlığı koordinesinde ve Welt Hunger Hilfe’nın (WHH) katkılarıyla, Suriye’de yaşanan iç huzursuzluklar nedeniyle ülkemize sığınan misafirlerin konaklama merkezinde boş vakitlerini değerlendirmek, meslek edinmeleri ve dul-yetim-öksüz ailelerin gelir adaletsizliğini dengelemeye katkı sağlamak amacıyla hazırlanan “Hayal Örtümüz, Seramız” Projesi kapsamında domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştirilerek ihtiyaç sahibi ailelere katkı sağlanırken, Proje kapsamında toplamda 113 aileye de iş imkanı sağlandığı belirtildi.
İftar, Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkı Zeytin Kafe’de gerçekleşti.
Kaymakam Bülent Uygur, iftarda yaptığı konuşmada, ülkemizin Suriyeli sığınmacılara her türlü desteği ve katkıyı yaparken, ev sahipliğini de en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydederek şunları söyledi:
“Ancak bu yük öyle bir noktaya geldi ki, sadece devletimizin bu yükün altından kalkması mümkün değildi. Şu an burada iftar programını gerçekleştiren Welt Hunger Hilfe (WHH) Yardım Derneği, ilçemizde 2 proje gerçekleştirerek bu yüke ortak oldular. Welt Hunger Hilfe (WHH) Yardım Derneğimiz bizlere geldiklerinde, Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezimizde ‘bir proje yapalım’ dediler. Kampta yaşayan Suriyeli ailelerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları ‘Hayal Örtümüz, Seramız’ Projesi’ni hayata geçirdik. Proje kapsamında 113 ailemize istihdam sağlayarak, aile ekonomilerine katkı sağlanmaktadır. Proje’de emeği geçen, Hatay Valimiz Erdal Ata başta olmak üzere, diğer tüm yetkililere teşekkür ederiz.”
-BARIŞA GİDEN YOL-
Welt Hunger Hilfe (WHH) Yardım Derneği Proje Sorumlusu Merdiye Vatanandıran ise şunları söyledi:
“Biz, Welt Hunger Hilfe (WHH) olarak, Hatay’da 2016 yılından itibaren ihtiyaç sahibi Suriyeli aileleri destekleyici faaliyetler yürütmekteyiz. Şimdiye kadar; elektronik kart, vaka yönetimi, çalışma karşılığı nakit projelerimizle 24 binden fazla geçici korunma kapsamındaki Suriyelilere ulaştık. Hatay ilimizde bulunan İlçe Kaymakamlıklarımız ile yürüttüğümüz projelerde ortak amacımız, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan insanlar için sürdürülebilir çözümler bulmak… Bu kapsamda, bütün yerel otoritelerimizin bizimle kurdukları koordinasyon için minnettarız. Üzerinden 6 yıl gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen, durmaksızın Suriyeliler için gösterdikleri özverili desteklerini hayranlıkla karşılıyor ve minnettar hissediyoruz. Hepimiz Suriye için barış dolu bir gelecek umuyoruz. Ayrıca Suriyeli misafirlerimize şunu söylemek istiyoruz… Bizler, sizler için bu barış dolu geleceğe giden yolda elimizden katkıyı sunmaya devam edeceğiz.” -Selvi Günay-