Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaklaşan kışın riski yüzünden

Vatandaş ‘aşı kontrolü’ istiyor

Vatandaş ‘aşı kontrolü’ istiyor

Avrupa ülkelerinde salgınla mücadele, farklılıklar gösteriyor. Kimi ülkelerde önlemler etkisini gösterirken, kimi ülkelerde de vaka sayıları artışta. Türkiye de artış gösteren ülkelerden. Hatay ise bu artışın önemli adreslerinden biri.

Türkiye’nin aksine, Avrupa’da salgın önlemleri oldukça sert bir iş ortamı da yaratmış durumda. Bunun en iyi örneklerinden biri de İtalya! Buna göre her çalışan, aşı olduğu, koronayı atlattığı veya son 48 saatte yaptırdığı testin sonucunun negatif olduğunu gösteren korona sertifikasına sahip olmak zorunda. Dolayısıyla, korona pandemisini geçen sene ağır atlatan İtalya’da, insanlar, aşı ile işsiz kalmak arasında bir tercih ile karşı karşıya kalıyor.
-BİR ZAMANLAR!-
Türkiye ise son dönemde artan vakalarına ve her gün ölen 200 dolayındaki olumsuz tablosuna çözüm bulmaya çalışıyor. Bu olumsuz tablodaki önemli vaka artış adreslerinden birisi de Hatay. Hatay, bir dönem ülkenin en az vaka oranına sahip illerinden biriydi. Ancak bugün, artan oranları ile riskini her geçen gün arttırıyor.
-AŞI ŞARTI GELSİN!-
Aşılama sürecinin de istenen hızda ilerlemediği Hatay’ın Antakya’sında Antakya Gazetesine konuşan vatandaşlar ise yaklaşan kış mevsimini ve kalabalıkların en çok bir araya geldiği halk otobüslerini işaret ediyor. Söylenen ise çok net!
“Yağmurlar başlasın, havalar da soğusun, işte o zaman tüm pencereler kapatılacak! O küçücük otobüslerde üst üste gidip geleceğiz! O sıkışıklıkta bizi neler bekliyor, hiç birimiz bilmiyoruz. Tamam, HES kodu kontrolü var, ama yetmiyor! Yapılması gereken, halk otobüslerine aşısız vatandaşların alınmaması!”
-Tamer Yazar-