Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yakma olayına HDP yorumu:

Derinden Üzüldük HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ile

Derinden Üzüldük

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ile Kerem Nalbant, ortak açıklamayla, geçtiğimiz Cuma günü kendini yakarak ölümüne neden olan Adem Yarıcı adlı işçinin yaşadığı olaya üzüldüklerini bildirdi. HDP açıklamasında şöyle denildi:
“Ülkenin farklı kentlerinde peş peşe gelen intihar haberleri hepimizi sarstı. 7 Şubat Cuma günü Hatay Valiliği önünde, iş bulamayıp, çocukları aç olduğu için kendini yakan, Adem Yarıcı’nın ölümü bizleri daha da derinden sarstı. Bir babanın çocuklarına ekmek götüremediği için böylesi bir eyleme başvurması, bu ülkede yaşayan 83 milyon insanın, insanlık karşısındaki duyarsızlıklarına bir isyandır aynı zamanda.
Ekonomik kriz, toplumun tüm kesimlerinde şiddetli bir şekilde hissedilirken, başta damat ve sarayın maaşlı kalem sörlerinin TV ekranlarını dolaşarak tos pembe bir tablo çizmeye kalkışmaları manidardır. İktidara yakın bir avuç kesim, ekonomik krizi hissetmiyor olabilir, ama toplumun ezici bir çoğunluğu, gelir dağılımındaki eşitsizlikten kaynaklı krizi kılcal damarlarına kadar hissetmektedir. Son olarak, geldiğimiz aşamada artık mızrak çuvala sığmıyor. Toplumun gözlerinin içine baka baka yalan söylemenizi halklar yutmuyor. Bilmelisiniz ki, bu toplumun vicdanı ve adaleti sizin o kirli emellerinizden da güçlüdür.”
-Cemil Yıldız-