Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalçın’dan kar amacı güden maden ruhsatlarına rest

Yayladağı Belediyesi ve Belediye

Yayladağı Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Hatay Valiliği’nin deprem bölgelerinde konut inşaatlarına hız kazandırmak amacıyla Şenköy, Bozlu, Yukarıokçular ve Çaksına bölgelerinde geçici ruhsatla kırma taş, kırma eleme ve hazır beton üretim santrali projelerine izin verdiğini açıkladı. Belediye, Hatay’ın yeniden inşası için bu kararı desteklediğini belirterek tartışmalara da cevap verdi.

Son günlerde ilçede tartışma konusu olan maden ruhsatlarına dair bazı konulara açıklık getiren Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, “Yayladağı’nın belirli mahallelerinde dekoratif kireçtaşı, mermer ocağı ve kırma taş tesisi kurmak amacıyla ormanlık ve hazineye ait alanlarda ruhsat alımı için başvuru yapan şirketler var. Hatay’ın yeniden yapılanmasına katkısı olmayan ve sadece kar amacı güden bu firmalara yasal zeminde müsamaha göstermeyeceğiz,” dedi.

Başkan Yalçın, Hatay Valiliği’nin kontrolü dışındaki geçici ruhsatlı maden tesislerinin arama izinlerinin iptali için vatandaşlardan alınan dilekçelerin Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini ve yürütmeyi durdurma kararı için dava açma hazırlığında olduklarını duyurdu.

Yayladağı Belediyesi’nin önceliğinin, deprem bölgelerinin yeniden inşasına katkı sunmayan projelere karşı yasal adımlar atmak olduğunu vurgulayan Yalçın, “Göreve geldiğimiz 2021 yılından itibaren ilçe topraklarımızı koruma kararlılığımız sürüyor,” ifadelerini kullandı. – Duygu Ertaş-