Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yanan tarihi miras yeniden inşa edilecek

İskenderun ilçesi sahil şeridinde

İskenderun ilçesi sahil şeridinde bulunan ve halk arasında “Catoni Binası” olarak bilinen tarihi yapıda dün akşam saatlerinde çıkan yangınla ilgili Vitamin Gübre Tarım Anonim Şirketi bir açıklama yayınladı.
Şirket sözcüsü, bu üzücü olayda en büyük tesellilerinin herhangi bir can kaybının yaşanmaması, yangının çevreye yayılmadan kontrol altına alınması ve söndürülmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, sözcü, tarihi yapının Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından tescilli olduğunu ve aslına uygun şekilde yapılması zorunlu kılındığını vurguladı.
Açıklamada, restorasyon izinleri için gerekli olan projelerin bir kısmının hazır olduğu ve çalışmaların devam ettiği bilgisi de paylaşıldı. Yangının kısa sürede kontrol altına alınması için canlarını ortaya koyan itfaiye ekiplerine ve destek veren Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’e, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’e, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’e ve İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e teşekkür edildi. – Mehmet Durmaz-