Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yangın Kontrol Altına Alındı

Antakya ilçesine bağlı Kisecik

Antakya ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi’nde çıkan orman yangını, bölgeye hızlı bir şekilde müdahale eden ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, ağaçların yakınındaki 2 çadır ve 1 konteynerde hasara yol açtı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen 2 söndürme uçağı, 9 helikopter ve 10 arazöz, Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile birlikte yangına anında müdahale etti. Ekiplerin koordineli çalışmaları sayesinde alevler, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Yangının etkisi altındaki bölgede yapılan incelemelerde, şans eseri ölen ya da yaralanan bir kişiye rastlanmazken, ağaçlarla çevrili alanın yanında bulunan 2 çadır ve 1 konteynerin yangından zarar gördüğü belirlendi. Olay yerine ulaşan ekipler, soğutma çalışmalarına başladı. Yangının tamamen söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının tamamlanması için ekiplerin olay yerinde titizlikle çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Yetkililer, henüz nedeni belirlenemeyen yangının kontrol altına alınmasında hızlı ve etkili müdahalenin büyük önem taşıdığını vurguladılar. Ayrıca, vatandaşlardan da ormanlık alanlarda dikkatli olmaları ve olası yangın risklerine karşı duyarlılık göstermeleri istendi. – Tamer Yazar-