Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yargıtay Anayasa’yı yok sayıyor!

Gezi Parkı eylemlerinde tutuklananların ücretsiz avukatlığını yapan ve 14 mayıs seçiminde Hatay’dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen Avukat Can Atalay’ı meslektaşları Silivri’de ziyaret etti.

Gezi Parkı eylemlerinde tutuklananların

Milletvekili seçildiği için Anayasanın 153. Maddesine göre salıverilmesi gereken Can Atalay’ın içeride tutulmasının “hukuki değil siyasi” olduğunu belirten avukat Halis Yıldırım “Yargıtay 3. ve 4. Ceza Daireleri’nin Anayasa Mahkemesi’nin aynı konudaki yerleşik kararlarına karşın Can Atalay’ın milletvekili seçilmesini serbest bırakılması için yeterli bir hukuk nedeni olarak görmemesini hayretle okuduk” dedi.

Yargıtay’ın Anayasa’nın 153. maddesinde anayasa mahkemesinin kararlarının kesin olduğu ve yargı organlarının da bu kararlara uymak zorunda olduğu açık ve net olarak yazıldığını anımsatan Yıldırım “Anayasa Mahkemesi’nin açık içtihadına karşın Atalay’ın tutukluluğunu ve yargılamasını devam ettiren Yargıtay 3 ve 4.Ceza Dairesi kararları açık bir Anayasa ihalidir. Bir hukuk devletinde yargı makamları dahil herhangi bir kurum ve kişi beğenmediği ya da uygun görmediği bir yasa hükmünü yanlış bulduğunu söyleyebilir ama ‘Ben buna uymuyorum’ diyemez.” İfadesini kullandı. – Sami Gökçe –