15 Yazar katıldı
Onlarca yayınevinin stant açtığı Hatay’ın ilk Kitap Fuarı yarın sona eriyor. Ancak ortak bir eleştiri noktasında buluşan bazı yayınevleri, Fuar’ın yeteri kadar tanıtılmadığını ve Fuar alanına ulaşımın zor olduğunu belirtirken, gelecek sene için bu seneki fuarın bir deneyim olduğuna işaret etti.
-ÖĞRENCİLER-
İlk defa yapılan Kitap Fuarı’na katılımın az olduğu gözlenirken, genel yoğunluğun, okullar aracılığı ile gelen ilköğretim ve lise öğrencileri olması dikkat çekiyor. Konuya ilişkin konuşan isimlerden
Çoşar, yarın sona erecek Fuar kapsamında tüm katılımcıları, Evrensel Basım Yayın’ın Cumartesi günü saat 18.00’de Ali Karataş ve Yusuf Karataş’ın “Sykes-Picot’tan 100 yıl sonra Ortadoğu’da Paylaşım Savaşları” konulu paneline davet etti.
-HAVASIZ-
Doğan Kitap Yayınları Stant Sorumlusu Gülşah Pehlivan da benzer bir tespitte bulundu ve katılımın düşük olduğunu ifade etti, gelen kitlenin de okulların getirdiği çocuklar olduğunu belirtti. Asıl yoğunluğun hafta sonu olacağını söyleyen Pehlivan, ayrıca stant çadırının havasız ve soğutmasız olmasından yakındı. Gülşah Pehlivan, en çok tercih edilen kitaplarının ise Zülfü Livaneli’nin Huzursuzluk kitabı ile Canan Tan’ın Başı Bozuk Sevda olduğunu bildirdi.
-MEMNUNUZ-
Mizah Dergisi “Lama” standının sorumlusu ve dergi sahibi Ferhan Şahinkaya ise standa ilginin iyi olduğunu, çocuk ve genç yaş grubunun taleplerinin daha fazla olduğunu söyledi. Şahinkaya, Hatay’ın genel olarak
Pegasus Yayınları standının sorumlusu Mesut Sönmez de genel anlamda memnun olduklarına işaret etti. Sönmez, en çok satan kitaplarının ise Karen Amstrong’un “Tanrının Tarihi” adlı kitabı olduğunu bildirdi. Hafta sonu durumun daha da iyi olduğunu düşündüğünü belirten Sönmez, tüm Hataylıları fuara beklediklerini söyledi.
-Tamer Yazar-