Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşam

Pamuk tarlalarında ırgat olarak çalışırken şiir yazmaya başlayan Harbiyeli Hasan

Pamuk tarlalarında ırgat olarak çalışırken şiir yazmaya başlayan Harbiyeli Hasan Rahmioğlu’nun ilk kitabı: Yaşam
7 Çocuklu bir ailenin mensubu olan Harbiyeli Hasan Rahmioğlu’nun şiir yazma serüveni, pamuk tarlalarında küçük yaşlardan itibaren başladığı ırgatlık yaşamında çok gerilere giderken, şairin yıllar içinde biriktirdiği şiirler, Antakyalı Dr. İdris Emir’in destekleriyle ilk kez kitaplaştı. Hasan Rahmioğlu ilk kitabı ‘YAŞAM’ adını taşıyor.

Çok mütevazi ve alçak gönüllü geçen yaşamında şiir yazmayı yaşamının en sevdiği ve gururlandığı parçası olarak anlatan Hasan Rahmioğlu, bugün geldiği noktada desteği ve emeği olanlara teşekkür etti ve şunları söyledi:
“Çocuk yaşlarda başladığım şiir hayatımda, bana ‘Rahmi’ mahlasını kullanmayı öğütleyen sevgili Babama, onlarca şiir yazdırdığım kardeşim Mahmut’a, şiirime ilham ve destek veren bir tanem-sevgilim eşim Gülten’ime, yıllar önce yol gösteren Edebiyat Öğretmeni Selim Karadaş’a, Eğitimci Mehmet Karasu’ya, değerli Halk Ozanı Mehmet Atilay’a (Aşık Türabi), birkaç şiirime konu başlığı vererek beni yazmaya teşvik eden Başhemşire Rukiye Hanım’a, şiirlerimi bilgisayar ortamında yazan Eylem Hanım’a ve EMİR DİYALİZ’in tüm çalışanlarına, bilhassa da beni saklı olduğum konumdan çıkartıp cesaret veren, bu şiirleri tek tek incelenip ek ve düzeltmeler yapan ve bu şiir kitabımın oluşmasını sağlayan, katkıda bulunan, aynı zamanda başarıyla beni tedavi eden Dahiliye ve Hemodiyaliz Uzmanı Dr. İdris Emir’e teşekkürü borç bilirim.”
Hasan Rahmioğlu kimdir?
İlimizin zengin kültür mirasına sahip Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde 1985 yılında dünyaya gelen Hasan Rahmioğlu; üzüm, incir, zeytin, erik, kayısı, portakal, hurma gibi meyvelerin bol ikliminde, insanların çalışkan olduğu bir köyde dünyaya geldi.
Elleri olmayan SÜLEYMAN baba ile FIDDA annesi, ortakçı (Muraba) anlayışla beldenin değişik bahçelerinde ırgatlık yaparak ve yaz aylarında pamuk toplayarak, en büyükleri HASAN olan 7 kardeşi birlikte büyüttü. Hasan, 6 yaşına kadar bahçe ve tarlada ailesine yardımcı olmuştur. Çalışkan ve becerikli oluşu, sanayi sitesinde çıraklık, kalfalık ve motor amiri mesleği edinmesini sağlar.
İlkokulun üçüncü sınıfında ilk şiirini yazar. 20 Yaşına kadar yazdıklarını çevresine dağıtır. 1987 yılından sonra yazdıklarını toplamaya başlar. Şimdiye kadar, her biri 80 şiir civarında, 12 cilt yazmıştır.
Bu şiirlerin çoğunu, ekmeğini yazdığı kazanmak için gittiği ve gurbet dediği Suudi Arabistan’da ve Türkiye’deki pamuk tarlalarında yazdı.
Yokluk içinde geçen zor yaşam şartları, böbrek hastası olmasına oldu.
2014 yılından bu yana diyaliz hastası olduğu halde, çocuklarını okutabilmek için dolmuş şoförlüğü yapıyor. Huzurunun en büyük destekçisi ise eşi GÜLTEN Hanımdır.
Tek arzusu, çocukları
Bahadır ile Süleyman’ın iyi eğitim görmesi ve şirlerini kitaplaştırmasıdır.
-Cemil Yıldız-