Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşamımda bir ilki denedim ve…

Ödüllendirildim 11 Nisan 1980’de

Ödüllendirildim

11 Nisan 1980’de öldürülen TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci-Yazar Ümit Kaftancıoğlu adına Yalın Ses Yayınları tarafından bu yıl 18. si düzenlenen öykü yarışmasının derece alan isimlerinden biri de Hataylı Akademisyen/Hukukçu Neval Oğan Balkız oldu.

Adnan Özyalçıner, Mehmet Güler, Öner Yağcı, Zeynep Aliye, Feyza Akbulut Öner, Hakan Cucunel, Eşref Karadağ ve Öztürk Tatar’dan oluşan Seçici Kurul, Gazeteci-Yazar Ümit Kaftancıoğlu adına Yalın Ses Yayınları tarafından bu yıl 18. si düzenlenen öykü yarışmasının kazananlarını açıkladı.

9 Nisan Cumartesi günü İstanbul Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikle sahiplerine verilecek olan ödüller ve kazanan isimleri şöyle sıralandı:

-Birincilik, “Saka Kuşunun Ölümü” adlı öyküsü ile İlhan Günay

-İkincilik, “Midas’ın Berberine Ne Oldu?” adlı öyküsü ile Engin Kükrer

-Üçüncülük, “Çarpık Necmi” adlı öyküsü ile Serap Karakuş Besi

Mansiyon

“Mavi Balonn” adlı öyküsü ile Neval Oğan Balkız

“Kapı” adlı öyküsü ile Mustafa Ünver

“Heimat” adlı öyküsü ile Anıl Çetinelörselli

“Erkekler Neler Doğurur” adlı öyküsü ile İ. Usame Yördem

“Deniz Kızı” adlı öyküsü ile Özlem Keskin

“Aç Ağzını” adlı öyküsü ile Seher Tanıdık

“Dantel Perdeler” adlı öykü ile Nes

-TEŞVİK EDİCİ-

Yarışmada “Mavi Balonn” adlı öyküsü ile derece alan Hataylı Akademisyen/Hukukçu Neval Oğan Balkız, hayatında bir ilki denediğini söylerken, aldığı ödülle ilgili şunları dile getirdi:

“Edebiyatımızın çok değerli ismi, sosyal, siyasi ve düşün yaşamımızın önemli temsilcisi Ümit Kaftancıoğlu adına düzenlenen öykü yarışması sonuçlandı. Bir hukukçu, akademisyen, bir öğretim üyesi olarak, bugüne kadar hep siyaset bilimi, güncel politika, uluslararası ilişkiler, hukuk, anayasa ve insan hakları yazıları yazdım. Pandemi dönemi, iyi bir edebiyat okuru iken, beni bu alanda yazmaya itti. Öyküler, eleştiriler yazdım. ‘Mavi Balon’ adlı öykü mü de, geleneksel Ümit Kaftancıoğlu öykü yarışmasına yolladım. Yaşamımda bir ilki denedim ve ödüllendirildim. Mutluluk verici, teşvik edici bir durum benim için.

Ümit Kaftancıoğlu, edebiyatıyla, anlatım, kurgu, imge ve dil özelliğiyle, kır ve kent insanının dünyasını, güçlü ve zayıf yanlarını, özlemlerini, emeğin değerini ve mücadelesini yalın ve etkili anlatımıyla hepimizi etkiledi, yön verdi. Ne güzel ki, bu topraklarda bu damar hala güçlü.”

Tamer Yazar