Yaşamın karşıtı ölüm değil…

Kayıtsızlıktır! Hataylı Hukukçu / Akademisyen Neval Oğan Balkız: “Hiç birimizin unutmaya hakkı olmadığı bu koşullarda, unutmayalım. Çünkü yaşamın karşıtı ölüm değil, kayıtsızlıktır.” Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015 günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün yedinci yılında, vurulduğu yer olan Dört Ayaklı Minare’nin önünde anılırken, cevapsız sorular bugün de gündemde. Bu konuda […]

Kayıtsızlıktır!

Hataylı Hukukçu / Akademisyen Neval Oğan Balkız: “Hiç birimizin unutmaya hakkı olmadığı bu koşullarda, unutmayalım. Çünkü yaşamın karşıtı ölüm değil, kayıtsızlıktır.”

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015 günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün yedinci yılında, vurulduğu yer olan Dört Ayaklı Minare’nin önünde anılırken, cevapsız sorular bugün de gündemde.

Bu konuda kısa bir not paylaşan, Hataylı Hukukçu / Akademisyen Neval Oğan Balkız, “Tahir Elçi, yedi yıl önce öldürüldü. Diyarbakır, kederi gözlerine hapsedip, acıdan donuk bakıyor hala. Adalet bekliyor, merhamet değil!” dedi.

Bütün faili meçhul bırakılan cinayetlerde öldürülenler için, gelecekte can kayıplarının olmadığı, herkes için yaşam hakkının mutlak korunduğu, hukuk güvenliğinin sağlandığı bir toplumsal sistem için “adalet” beklentisini “olmazsa olmaz” ifadesiyle dile getiren Balkız, şunları söyledi:

“Yedi yıl oldu! Şüpheliler, suçlular yok! Yargılama yok! Oysa ki cinayeti kör bir balıkçı değil, canlı yayında, kameralar önünde, tüm toplum gördü! İnsan olma, insan kalma varlığımız, tıpkı her öldürümde olduğu gibi, bir dünya kadar daha eksilmiş oldu. Yedi yıldır, Diyarbakır Ulu Cami’nin avlusundaki güneş saati, karanlığa ayarlı… Hangi yıldı? Soruşturma! Sonuç! Faili meçhul mü? Nasıl meçhul olur ki! Ekranda seyretmedik mi?  

Hiç birimizin unutmaya hakkı olmadığı bu koşullarda, unutmayalım! Çünkü yaşamın karşıtı ölüm değil, kayıtsızlıktır!”

Tamer Yazar

Exit mobile version